Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A explodat un nou FOCAR, în Suceava: 300 beneficiari şi angajaţi ai unui spital de bolnavi psihici au COVID-19

Inquam Photos/ Octav Ganea
isoleta coronavirus

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca Mică a intrat de marţi în carantină, până la stingerea focarelor de COVID-19, a informat Prefectura Suceava.

Peste trei sute de beneficiari şi angajaţi de la CRRN Sasca Mică au fost diagnosticaţi pozitiv la testul COVID-19, săptămâna trecută.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Conform ordinului de instituire a măsurii de carantină, în cadrul obiectivului vizat, precum şi în imediata vecinătate, pe întreaga perioadă a carantinării, se vor aplica, în mod corespunzător, toate interdicţiile şi restricţiile stabilite prin ordonanţele militare emise în perioada stării de urgenţă, inclusiv cele care privesc carantinarea şi vor fi respectate toate măsurile epidemiologice stabilite de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Suceava.

Măsurile obligatorii instituite prevăd împiedicarea deplasării persoanelor care se află la adresa declarată pentru carantină şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri; purtarea măştilor de protecţie sau a variantelor alternative de către persoanele aflate în zona de carantină; inventarierea tuturor persoanelor aflate la adresa declarată pentru carantină din CRRN Sasca Mică şi din imediata apropiere, dar şi actualizarea aplicaţiei Portal COVID-19.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Totodată, se stabilesc, prin grija administraţiei publice locale şi a IPJ Suceava, rute ocolitoare, căile majore de circulaţie ce ocolesc zona carantinată şi aducerea la cunoştinţa populaţiei prin mijloacele mass-media a acestei măsuri.

DSPJ Suceava va evalua oportunităţi şi prioritizări de testare a persoanelor cu adresa declarată pentru carantină şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA

De asemenea, CJCCI va stabili responsabilităţile privind asigurarea dezinfecţiei unde este considerat necesar, colectarea deşeurilor şi procedurile aplicabile pentru asigurarea funcţionării continue a serviciilor de utilităţi publice, asigurarea continuităţii aprovizionării cu alimente şi bunuri de strictă necesitate pentru persoanele aflate în zona carantinată, stabilirea limitelor de competenţă pentru instituirea normelor derogatorii de la prevederile ordinului privind măsura carantinării, de către CJCCI, cu aprobarea prefectului, precum şi stabilirea zonei de protecţie prin extinderea arealului menţionat (imediata vecinătate) cu o distanţă minimă de siguranţă în care se introduc restricţii/interziceri de deplasare.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.