Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A făcut sau n-a făcut Daciana Sârbu lobby pe lângă Victor Ponta?

daciana

Produsele bio, care au o pondere nesemnificativă, de sub 2%, în coşul de consum al românilor, s-ar putea ieftini începând de anul viitor prin scaderea TVA-ului de la 24% la 9%.

Întrebată dacă l-a influenţat pe premierul Victor Ponta în decizia reducerii TVA la produse bio, europarlamentarul Daciana Sârbu, un cunoscut susţinător al produselor bio, a declarat pentru gandul.info că “dacă nu era actualul moment, probabil nu se făceau asemenea speculaţii”.

“Orice măsură bună şi orice lucru bun care se ia în discuţie la Bruxelles eu o să îl susţin atât timp cât voi fi europarlamentar pentru că aşa cred că este bine. În rest, putem să speculăm orice”, a răspuns Daciana Sarbu.

În schimb, reprezentantul producătorilor din agricultura convenţională este categoric. “Un moft al doamnei Daciana (Daciana Sârbu n.n.)” este considerată de către Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR (Liga Asociaţiilor de Producători Agricoli) anunţata reducere a TVA de la 24% la 9%, începând de anul viitor, pentru produsele bio.

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), consideră că o reducere a TVA la produsele bio reprezintă doar “un moft al doamnei Daciana”, motivând că majoritatea populaţiei nu îşi va permite să cumpere asemenea produse, mult mai scumpe decât cele clasice, chiar şi în condiţiile reducerii TVA.

“Reducerea TVA la produse eco este un moft al doamnei Ponta de a introduce la rang de prinţesă prostia. Produsele eco nu pot fi accesate de marea majoritate a populaţiei pentru că sunt foarte scumpe, chiar şi cu un TVA mai mic. Dar sunt scumpe artificial. Sunt multe falsuri", a declarat pentru gândul Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.

Daciana Sârbu are şi un răspuns pentru cei care nu văd cu ochi buni această posibilă decizie a Guvernului condus de Victor Ponta: "Agricultura ecologică nu este un moft".

ȘTIȚI CINE A FĂCUT LOBBY?

Intr-un mesaj pe Facebook, Daciana Sarbu spune ca au facut lobby pe langa Ponta "toti oaspetii straini si toti ambasadorii care au mancat bunatati bio romanesti".

:Stiti cine "a facut lobby" pe langa premier pentru reducerea TVA pentru produsele bio? Toti oaspetii straini si toti ambasadorii care au mancat bunatati bio romanesti si ne-au intrebat de ce nu le promovam mai mult, de ce nu le producem in cantitati mai mari, de ce nu ne facem un brand de tara din ele. Toti micii fermieri bio care produc alimente de o calitate exceptionala, mult peste cele de import. Toti copiii care ar manca mere bio romanesti, daca parintii lor nu le-ar gasi prea scumpe. Imi pare rau sa vad ca o masura absolut necesara pentru incurajarea agriculturii nationale de calitate este folosita ca arma in razboiul politic, dar ma bucur sa vad ca Guvernul ia o decizie importanta pentru viitorul nostru, al tuturor. Romania are potentialul de a deveni un nume pe piata produselor bio din Europa si din lume si cred ca, peste cativa ani, toate aceste contestari ale unei masuri absolut benefice pentru noi si pentru copiii nostri ni se vor parea ridicole", spune Daciana Sarbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.