Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fi sau a nu mai fi Ministrul Justiției. Dilema lui Tudorel

Legile Justiției promovate de Tudorel Toader au primit azi o lovitură de grație neașteptată, venită probabil de acolo de unde nimeni nu se aștepta. CSM, aflat într-un moment de criză acută și rupt în două aproape, părea a fi, în majoritate, de partea tuturor schimbărilor propuse de Ministrul Justiției. Și nimeni nu se aștepta ca votul să fie de 10 – 8 împotriva acestor modificări. Da, știu, mesajele venite dinspre tabăra PSD sunt clare: ”vorbim de un vot consultativ, nu contează oricum” sau ”majoritatea importantă a celor mai mari instanțe a votat pentru modificarea acestor legi”, dar, dincolo de ele, rămâne un adevăr implacabil: Tudorel Toader este precum un animal hăituit, gata să fie sfâșiat și al cărui final politic este aproape. De ce? Lucrăm cu doar două variante posibile:

1) Tudorel Toader nu ia în calcul avizul consultativ al CSM în ceea ce privește legile justiției și merge mai departe, trimite legile în Parlament și ele trec.

Este fără doar și poate acel moment despre care am mai vorbit pe aici, declicul care ar scoate lumea în stradă. S-ar trece de acea linie roșie iar reacția populară ar fi greu de anticipat. Cu atât mai mult cu cât, mai voalat sau nu, chiar președintele Klaus Iohannis a cerut o mai puternică implicare a societății civile în viața țării. Ca atare, cel mai probabil, capul lui Tudorel Toader ar fi imediat sacrificat pentru a potoli setea de sânge a poporului.

2) Tudorel Toader face un pas înapoi în ceea ce privește Legile Justiției.

Atunci este mâncat de viu de PSD. Nu că nu s-ar întâmpla asta și acum, însă la un nivel încă mic. Mai sare Codrin Ștefănescu și mușcă un pic, mai țipă și alții de prin PSD cum că avem Ministrul al Justiției și ne mănâncă Kovesi. Dar în momentul în care s-ar ieși în tandem Ștefănescu – Pleșoianu, nu mai ai nicio șansă. Pentru PSD, singurul punct din progamul lor de guvernare care trebuie bifat este neschimbat de la începutul anului: justiția blocată, orice dosar care ar putea lovi în liderul PSD, Liviu Dragnea, redus la nivelul de nulitate. Și pentru asta nu contează cine trebuie sacrificat și cum.

Se vede asta cu ochiul liber în Parlament, acolo unde pesediștii nu se dau în lături de la nicio mișcare pentru a face zid de protecție în fața tuturor celor vulnerabili și care ar duce, prin această vulnerabilitate, la Dragnea. Iar la această listă se adaugă acum și Ministrul Justiției.

Incredibilă metamorfoza suferită de Tudorel Toader. Văzut ca o salvare după experiența ”altă întrebare” Iordache, apreciat chiar pentru calmul și spiritul său analitic, a reușit, prin doar câteva gesturi, să devină doar varianta mai cultă de Iordache, la fel de periculos însă ca orice pesedist care este pus în funcție la Justiție. Culmea, deși el probabil spera ca această schimbare să îi asigure continuitatea în funcție, fix aceasta îi va fi finalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.