Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost acceptată o nouă echipă în Formula 1: Cadillac ar putea avea monopost

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

Oferta echipei americane Andretti de a intra în Formula 1 cu marca Cadillac a General Motors a fost aprobată de FIA, organismul de conducere al sporturilor cu motor, informează luni BBC Sport, arată Mediafax.

Andretti Formula Racing a fost singura echipă aprobată de FIA din cele patru candidate care au ajuns în a doua fază a procesului de selecție a noilor echipe.

Toate celelalte au fost considerate că nu au îndeplinit criteriile necesare.

Cererea Andretti-Cadillac va fi evaluată acum de deținătorii de drepturi Formula 1 pe baze comerciale.

Formula 1 va admite Andretti doar dacă va considera că înscrierea lor va aduce un plus de valoare campionatului în ansamblu.

Nu există o perioadă definită pentru ca această evaluare să aibă loc și este posibil să dureze câteva luni. Este de așteptat ca F1 să respingă oferta Andretti.

O declarație a FIA a precizat că fiecare cerere a fost evaluată pe baza unei analize sportive, tehnice și financiare.

Președintele Mohammed Ben Sulayem a declarat: "FIA a fost foarte clară în stabilirea unor criterii stricte de înscriere încă de la începutul procedurii de exprimare a interesului.

"Obiectivul nostru, după un control riguros în timpul etapei de depunere a candidaturilor, a fost de a aproba doar înscrierile potențiale care îndeplinesc criteriile stabilite și care au demonstrat că vor aduce valoare adăugată sportului.

"FIA este obligată să aprobe candidaturile care respectă cerințele privind cererile de exprimare a interesului și am respectat această procedură în decizia ca cererea Andretti Formula Racing LLC să treacă la următoarea etapă a procesului de candidatură.

"Andretti Formula Racing LLC a fost singura entitate care îndeplinește criteriile de selecție care au fost stabilite în toate aspectele materiale."

FIA nu a dezvăluit identitatea celorlalte echipe care au fost evaluate în cea de-a doua fază a procesului, dar acestea sunt cunoscute în cadrul sportului.


Cele patru finaliste au fost Andretti, un parteneriat între Ronin Cars din Noua Zeelandă și organizația de curse Carlin, echipa de curse din categoria juniorilor Hitech și un parteneriat asiatic cunoscut sub numele de Lucky Suns.

Alți doi candidați - Formula Eagle, condusă de fostul șef al echipei BAR, Craig Pollock, și Pantera Team Asia - au fost excluși într-o etapă anterioară.


Într-o declarație, Formula 1 a comunicat: "Am luat act de concluziile FIA în legătură cu prima și a doua fază a procesului lor și vom efectua acum propria noastră evaluare a meritelor candidaturii rămase".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.