Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost alertă teroristă în Italia: Ce au făcut autorităţile

raiuno.it
carabinieri politie italia

Poliţia din sudul Italiei a arestat miercuri un imam somalez în vârstă de 22 de ani care solicitase azil sub suspiciunea că ar fi plănuit un atac la Roma, relatează Reuters. Bărbatul a fost reţinut la un centru de primire a migranţilor din Campomarino, în regiunea Molise, a precizat poliţia într-un comunicat.

'Avem dovezi clare cu privire la posibilitatea ca bărbatul să fi organizat un atac la Roma', a declarat procurorul-şef Armando D'Alterio, care a dat publicităţii stenogramele interceptărilor în care bărbatul discuta despre posibilul act de violenţă. 'Să începem din Italia, să mergem la Roma şi să începem cu gara', îi spunea el unui prieten. Cea mai simplă cale ar fi ca cineva să-şi detoneze centura explozivă, mai declara el.

Poliţia italiană a afirmat că acesta se folosea de rolul său de imam pentru a promova gruparea militantă Stat Islamic şi grupul islamist somalez al-Shabaab şi că îi încuraja pe musulmani să se alătura jihadului. Presa din Italia a afirmat că poliţia l-a arestat pe bărbat la aşa-numitul centru 'Happy Family', autorităţile bănuind că acesta intenţiona să plece miercuri după-amiaza la Roma. Poliţia a precizat în comunicat că bărbatul a încercat să recruteze alţi migranţi să plece în Siria pentru a se alătura grupării jihadiste şi că şi el intenţiona să procedeze la fel, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.