Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost aprobat bugetul SIE pentru 2018 de către comisiile de buget-finanţe

www.max-media.ro
SIE

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat, joi, bugetul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) pe 2018, în forma propusă de Guvern, nefiind formulate amendamente.

Generalul Vasilică Sarcă, adjunct al directorului SIE, a precizat că bugetul pentru anul următor vizează combaterea ameninţărilor externe la adresa statului, sprijinirea promovării intereselor României în străinătate şi combaterea acţiunilor şi activităţilor privind terorismul şi crima organizată. "Aceste ţinte sunt scalate şi prioritizate de CSAT prin Planul Naţional de Priorităţi Informative. (...) Sumele sunt decente şi pot fi angajate în anul care urmează", a declarat el, în cadrul şedinţei comisiilor reunite.

Deputatul USR Claudiu Năsui a remarcat că suma alocată bunurilor şi serviciilor scade cu 9% faţă de anul anterior. Reprezentantul SIE a arătat că 47 de milioane de lei urmează să fie alocaţi pentru o serie de reparaţii capitale şi investiţii în tehnica de comunicaţii. "Suma o considerăm realistă, pentru că este suma pe care o putem angaja cu capacităţile noastre. Suma este orientată pe reparaţii capitale, deja sunt unele începute cu foarte mulţi ani în urmă şi neterminate şi, de asemenea, pe investiţii în tehnică de comunicaţii, tehnică specială. În ultima decadă, dinamica uzării acestei tehnici este mult mai mare. Apar soft-uri rapide, platforme hardware rapide şi o activitate performantă nu se poate face decât cu tehnică de top", a precizat el, conform Agerpres.

Anul viitor, SIE urmează să aibă un buget de 286,579 milioane de lei, în creştere cu 16,36% faţă de anul 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.