Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost aprobat medicamentul care tratează 10 tipuri de cancer: are rezultate foarte bune

keytruda

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) a aprobat utilizarea extinsă a imunoterapiei de succes Keytruda a Merck & Co în combinaţie cu chimioradioterapie, pentru a trata pacientele nou diagnosticate cu un tip de cancer de col uterin avansat, transmite Reuters. Acest medicament tratează 10 tipuri de cancer și pare a avea rezultate foarte bune, informează News.ro.

Tratamentul combinat cu Keytruda a fost aprobat pentru pacientele cu cancer de col uterin care nu au primit anterior intervenţii chirurgicale, radiaţii sau terapie sistemică, a spus FDA.

Acest lucru face ca Keytruda plus chimioradioterapie să fie prima combinaţie de imunoterapie pe bază de anti-PD-1 aprobată în SUA ca tratament pentru pacienţii nou diagnosticaţi cu un anumit tip de cancer de col uterin, a spus Merck.

Tratează 10 tipuri de cancer

Cel mai bine vândut medicament al Merck, Keytruda, ajută propriul sistem imunitar al organismului să prevină cancerul prin blocarea unei proteine numite PD-1.

Medicamentul a fost aprobat pentru a trata mai mult de zece tipuri de cancer.

Cancerul de col uterin, care se formează în celulele care căptuşesc colul uterin, este al patrulea cel mai frecvent cancer la femei la nivel global, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Aprobarea s-a bazat pe date dintr-un studiu în stadiu avansat efectuat pe 1.060 de paciente pentru care combinaţia de medicamente a redus riscul de progresie a cancerului sau de deces cu 41% în comparaţie cu tratamentul doar cu chimioradioterapie, a spus Merck.

Keytruda este deja aprobat ca terapie combinată şi monoterapie pentru tratarea pacienţilor cu alte două tipuri de cancer de col uterin.

Medicamentul, care urmează să piardă anumite brevete din SUA spre sfârşitul deceniului, era aşteptat să aducă vânzări de aproape 25 de miliarde de dolari în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.