Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost aruncată scânteia: Recep Tayyip Erdogan amenință Rusia cu atacuri militare

putin erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat marţi Rusia că va avea mult de pierdut dacă îşi distruge prietenia cu Ankara şi a subliniat că Turcia nu va rămâne nepăsătoare în faţa încălcărilor spaţiului său aerian de către avioanele ruse, relatează Reuters.

'Un atac asupra Turciei înseamnă un atac asupra NATO', a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă comună la Bruxelles cu premierul belgian Charles Michel.

Citește și: Se deschide un nou dosar pe numele lui Victor Ponta

'Relaţia noastră pozitivă cu Rusia este cunoscută. Însă, dacă Rusia pierde un prieten ca Turcia, cu care a cooperat asupra multor probleme, va pierde mult, şi ar trebui să ştie asta', a mai spus el.

Ministerul de Externe turc a anunţat luni că două avioane de vânătoare F-16 ale forţelor aeriene turce au interceptat sâmbătă un avion de luptă rusesc, care încălcase spaţiul aerian al Turciei la frontiera cu Siria în sud-est, obligându-l să se retragă.

Potrivit RIA Novosti, Moscova a recunoscut că un avion de luptă rus a încălcat sâmbătă, 'din greşeală', spaţiul aerian al Turciei şi a dat asigurări Ankarei că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

În acelaşi timp, un oficial din Ministerul turc de Externe a declarat că un avion de luptă rusesc a încălcat spaţiul aerian al Turciei duminică, aceasta fiind a doua încălcare a spaţiului aerian turc în ultimele trei zile, fapt ce a determinat Ankara să-l convoace din nou pe ambasadorul Moscovei, scrie agerpres.ro

Rusia a lansat atacuri aeriene la 30 septembrie în Siria, însă Occidentul acuză Moscova că vizează grupările de opoziţie faţă de preşedintele sirian Bashar al-Assad. Moscova susţine în schimb că bombardează poziţii ale jihadiştilor grupării Statul Islamic şi ale altor grupări extremiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.