Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost descoperită leguma care ajută la curățarea ficatului. Este ieftină și poate fi folosită în orice mâncare

ficat

A fost descoperită leguma care ajută la curățarea ficatului. Este ieftină și poate fi folosită în orice mâncare

A fost descoperită leguma care ajută la curățarea ficatului. Se găsește în bucătăria oricărei gospodine și este foarte ieftină.

Tot ce ne înconjoară conține substanțe toxice, de la produsele cu care curățăm casa, la produsele de îngrijire personală, apa pe cae o băm, mâncarea pe care o cinsumăm, chiar și aerul pe care îl respirăm. De aceea, medicii recomandă, din când în când, o dietă de detoxifiere sau de curățare.

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe și este folosit pentru o gamă largă de funcții care includ eliminarea toxinelor din sânge, metabolizarea alcoolului, activarea enzimelor, reglarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților în sânge, dar și stocarea vitaminelor esențiale și a mineralelor. Fără ficat, organismul nostru nu este funcțional.

De aceea, atunci când ne gândim la o dietă de curățare, în primul rând trebuie să luăm în calcul ficatul. În principal pentru că acesta reține foarte multe toxine.

Potrivit nutriționistului dr. Anju Sood din Bangalore „ficatul se curăță singur. Procesul începe, în primul rând, atunci când unele alimente acționează ca stimulatori ai acestui proces. Acești stimulatori sunt reprezentați de alimente bogate în fibre, cum ar fi spanacul, morcovii și alte mâncăruri din dietă”.

Consultantul nutriționist dr. Rupali Datta este de acord: „Ficatul este singurul organ care se curăță singur. Orice mâncăm și bem este detoxificat de ficat; de aceea este important să hrănim organismul cu alimente bune pentru a nu supune ficatul la mai mult efort”, scrie food.ndtv.com, potrivit romaniatv.net.

Există câteva legume și plante pe care le găsim în bucătăria oricărei gospodine care pot curăța ficatul și restul organismului.

Usturoi

Datorită compușilor cu sulf care sunt esențiali pentru susținerea ficatului și pentru activarea enzimelor hepatice, responsabile pentru eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism, usturoiul este considerat un super erou atunci când vorbim despre alimentele care curăță ficatul.

Alimentele cu frunze verzi

Alimentele cu frunze verzi, în special cele amare, precum anghinarea, spanacul, ștevia și orice alte legume care, cu cât sunt mai verzi, cu atât sunt mai eficiente, ajută la eliberarea ficatului de toxine.

Alimentele bogate în fibre

Adăugarea de alimente bogate în fibre în alimentație, cum ar fi mărul, morcovii, conopida sau sfecla roșie grăbește eliminarea toxinelor din organism oferind în același timp sprijin tractului digestiv.

Turmericul

Turmericul este unul dintre cele mai puternice condimente care ajută la menținerea unui ficat sănătos prin protejarea împotriva leziunilor hepatice și regenerarea celulelor hepatice sănătoase. Ajută la creșterea producției de bilă și îmbunătățește funcționarea generală a vezicii biliare.

Citricele

Lămâia, grepfrutul, portocalele și toate celelalte asemenea lor conțin o mare cantitate de vitamina C și antioxidanți despre care se știe că sunt extrem de eficienți pentru curățarea ficatului.

Nucile

Nucile sunt o sursă bogată de aminoacizi, cunoscuți sub numele de arginină, care sprijină curățarea ficatului. Nucile sunt bogate în glutation și acizi grași Omega-3 care susțin detoxifierea ficatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.