Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost dezvăluită identitatea unuia dintre atentatori: Anchetatorii au descoperit şi locurile în care a fost şcolit acesta

Twitter
Sri Lanka, explozie

Surse din cadrul serviciilor britanice de securitate au declarat pentru CNN că numele unuia dintre autorii atacurilor teroriste din Sri Lanka este Abdul Lathief Jameel Mohamed, iar acesta ar fi studiat în Marea Britanie între anii 2006 și 2007, potrivit mediafax.

Potrivit acelorași surse, posibilitatea ca organizația teroristă Stat Islamic să fie implicată în organizarea atacurilor este din ce în ce mai mare.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

"Credem că unul dintre teroriști a studiat în Marea Britanie și apoi în Australia, înainte de a se întoarce să se stabilească în Sri Lanka", declarase anterior Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării de la Colombo. Wijewardene a confirmat că multe dintre persoanele implicate au avut conexiuni internaționale, locuind sau studiind în străinătate.

"În grupul acesta de sinucigași există mulți care au studii și provin din clase sociale medii sau superioare, așa că familiile lor dispun de stabilitate financiară. Unii dintre ei au studiat în străinătate", a adăugat acesta.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Rareș Bogdan: ‘Lăsați-vă de manipulări’

Miercuri, bilanțul atentatelor de duminică a ajuns la 359 de morți, inclusiv 39 de persoane de altă naționalitate și 500 de răniți.

Rețeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.