Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost emis un nou mesaj RO-Alert în municipiul Tulcea şi în localităţi din nordul judeţului: Risc de prăbușire a unor drone sau alte obiecte din spațiul aerian

playtech.ro
ro alert

A fost emis un nou mesaj RO-Alert ]n municipiul Tulcea şi în localităţi din nordul judeţului: Risc de prăbușire a unor drone sau alte obiecte din spațiul aerian

Un mesaj RO-Alert referitor la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian a fost transmis în municipiul Tulcea şi în localităţi din nordul judeţului.

Mesajul a fost emis cu puţin timp înainte de miezul nopţii, populaţia din 16 comune situate în nordul judeţului Tulcea şi din municipiul Tulcea fiind avertizată în legătură cu posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Oamenii sunt sfătuiţi să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă sau, în lipsa unui adăpost, să rămână în case, departe de geamuri şi de pereţii exteriori.

Un mesaj similar, vizând zona de nord a judeţului Tulcea, dar şi zona de graniţă cu Ucraina a judeţului Galaţi, a fost emis miercuri aproape de miezul nopţii.

Joi, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, că a fost găsit un crater de 1,5 metri adâncime, ca urmare a prăbuşirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene. Anterior, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, în zona Grindu, judeţul Tulcea.

În urma acestui incident, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti Valeri Kuzmin a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, din dispoziţia Luminiţei Odobescu, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul ferm al autorităţilor române faţă de incident şi a solicitat ferm părţii ruse să oprească imediat atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene, care pun în pericol securitatea naţională a României şi siguranţa transporturilor de cereale din Ucraina prin porturile de la Dunăre şi Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.