Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost făcută publică și identitatea celui de-al doilea suspect din cazul otrăvirii agentului rus Srghei Skripal

news.sky.com
Serghei Skripal Iulia Skripal

Site-ul de investigații britanic Bellingcat a făcut publică presupusa identitate a celui de-al doilea suspect în cazul Skripal, informația nefiind momentan confirmată de către autoritățile britanice, relatează BBC și Reuters.

Numele real al celui de-al doilea suspect este Alexander Mishkin și se crede că a călătorit în Salisbury sub numele de Alexander Petrov.

Conform publicației de investigație, acesta este doctor militar în cadrul Serviciului rus de Informații și a fost recrutat în anul 2010, scrie mediafax.ro.

Concluzia jurnaliștilor de investigație a fost făcută în urma mărturiilor persoanelor care l-au cunoscut și folosind o copie scanată a pașaportului acestuia.

Luna trecută, publicația a făcut public numele real al primului suspect, Anatoliy Chepiga, informația fiind confirmată ulterior de autoritățile britanice. Administrația de la Moscova a negat acuzațiile.

Autoritățile din Marea Britanie consideră că cei doi suspecți sunt ofițerii militari ruși responsabili de atacul cu agent neurotoxic asupra lui Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia.

Poliția britanică a refuzat să comenteze informațiile apărute în presă. „Nu vom comenta speculațiile privind identitatea lor”, se menționează într-un comunicat emis de către autorități în urma raportului Bellingcat.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecți, Alexander Petrov și Ruslan Boșirov, susțin că au vizitat orașul Salisbury, dar ”în calitate de turiști”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.