Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost găsit un document colosal, care datează din 1939, într-un ziar dintr-un sat/ FOTO

oana urse
foaie matricola 1939

Este vorba despre o foaie matricolă a unei eleve de clasa a VII-a în anul școlar 1939-1940. Informația și documentul au fost publicate de Oana Urse, consultant în domeniul asigurărilor.

Oana Urse susține că documentul a fost găsit într-un ziar al satului Șona (satul pictat de maestrul Câlția) și sesizează cum în România, în 1940, se evalua un elev cu atâta complexitate.

„Ce se notează în aceasta și cum:

Starea socială a copilului, dacă i-a murit vreun frate, cu câți doarme în cameră sau în pat, cum îi este somnul și alimentația, ce preocupări extra școlare are și ce profesie i s-ar potrivi.

Care este profilul psihologic al elevei... iată cu ce rubrici: intelect ( inteligență, atenția, memoria, imaginația): temperament (viteză de reacție, sensibilitatea, puterea de muncă, sârguință, voioșia): personaliate și caracter (neinfluentabilitatea, sociabilitatea, camaraderia, onestitatea, bunătatea, simțul dreptății, spiritul de conducător, starea sufletească)

Situația școlară împărțită în categorii ( educația sănătății, educația minții, educația artistică, educația moral-religioasă) care se notează individual sau că grupe de cunoștiințe”. content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.