Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost înmormântat președintele Namibiei, Hage Geingob

Doliu

Răposatul președinte al Namibiei, Hage Geingob, care a murit în spital la 4 februarie, la câteva săptămâni după ce a fost diagnosticat cu cancer, a fost înmormântat duminică la Heroes Acre, în prezența a mii de persoane în doliu, inclusiv 25 de șefi de stat și foști președinți, relatează Reuters, notează Mediafax.

Înmormântarea a avut loc la periferia orașului Windhoek, după 20 de zile de doliu.

Soldații i-au făcut lui Geingob un salut cu 21 de salve de tunuri, în timp ce avioane de luptă K-8 au trecut pe lângă el.

Geingob, în vârstă de 82 de ani, care a fost de două ori prim-ministru și al treilea președinte al Namibiei de la independența țării față de Africa de Sud, condusă de minorități, în 1990, a condus din 2015 această națiune din Africa de Sud, slab populată și în mare parte aridă.

El își îndeplinea ultimul an de mandat.

Veteran al luptei pentru independență a țării, Geingob a trăit în exil timp de 27 de ani, petrecând timp în Botswana, Zambia și SUA înainte de a se întoarce în Namibia în 1989. A ocupat mai multe funcții de conducere în guvern și în partidul său, Organizația Populară Sud-Vest Africană (SWAPO), inclusiv a prezidat organismul care a redactat constituția Namibiei, considerată un model de bună guvernare și de stat de drept.

În calitate de prim-ministru al Namibiei, Geingob a fost creditat pentru introducerea unor abordări moderne de management la conducerea guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.