Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost lansat planul de debarcare a premierului Israelului: peste 40 de înalți foști oficiali cer înlăturarea lui Netanyahu

mid-day.com
netanyahu

A fost lansat planul de debarcare a premierului Israelului: peste 40 de înalți foști oficiali cer înlăturarea lui Netanyahu

Peste 40 de înalți foști oficiali israelieni, cercetători cunoscuți și lideri în domeniul afacerilor cer înlăturarea premierului Benjamin Netanyahu. Ei au semnat o scrisoare publică prin care susțin că șeful Guvernului reprezintă o amenințare la adresa Israelului, potrivit CNN, relatează Mediafax.

Ce acuză în scrisoare?

Scrisoarea a fost trimisă președintelui țării și președintelui parlamentului. Semnatarii solicită revocarea din funcție a prim-ministrului Benjamin Netanyahu susținând că reprezintă o amenințare „existențială” la adresa țării. „Credem că Netanyahu poartă responsabilitatea principală pentru crearea circumstanțelor care au condus la masacrul brutal a peste 1.200 de israelieni și alții, rănirea a peste 4.500 de persoane și răpirea a peste 230 de persoane, dintre care peste 130 sunt încă ținute în captivitatea Hamas", susțin semnatarii scrisorii.

Contextul din Israel + cine a semnat scrisoarea

Printre semnatarii scrisorii se numără patru foști directori ai serviciilor de securitate externă și internă ale Israelului, doi foști șefi ai Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) și trei câștigători ai Premiului Nobel.

Popularitatea lui Netanyahu a scăzut dramatic în Israel. Premierul a fost criticat pentru alianțele politice, pentru proiectele privind reforma judiciară și pentru modul în care forțele de apărare au reacționat în timpul atacului Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.