Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost lansat un nou număr unic de de urgențe: Vor fi semnalate incidentele de securitate cibernetică

reuters
hacker

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a anunțat, miercuri, lansarea unui număr unic unde atât persoanele fizice, cât și cele juridice și IMM-urile pot raporta incidentele de securitate cibernetică. Cetățenii și instituțiile publice vor putea apela la 1911 pentru asistență, potrivit mediafax.

„Aș vrea să vă mai anunț un proiect extrem de important, ce va avea ca zi de lansare data de 2 mai. Este o altă veste bună pentru români pe o zonă ce ține de securitatea cibernetică. După cum am menționat vom lansa prin Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică un număr unic; 1911, apelat din toate rețelele, la care vor putea fi raportate toate incidentele de securitate cibernetică de către persoanele fizice. juridice și de către instituțiile publice, oferindu-se prin call-center, o asistență primară și consiliere pentru siagnosticare și remediere. Vă încurajez de altfel să testați acest serviciu care este în verificări. Este 1911”, a anunțat ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Rareș Bogdan: ‘Lăsați-vă de manipulări’

El a adăugat că cetățenii europeni nu sunt informați cu privire la securitatea cibernetică și la riscurile care pot apărea.

„În Europa peste 50% din cetățeni se consideră neinformați privind amenințările cibernetice, iar 70% din interprinderi au cunoștințe minime despre aceste riscuri. În România educația digitală în domeniul securității informațiilor continuă să fie deficitară. În anul 2018, România a fost atât generatoare de incidente de securitate cibernetică, cât și țintă, riscul fiind evaluat la nivel mediu iar tendința fiind crescătoare. Prin acest nou serviciu guvernamental încurajăm în mod special notificarea infromațiilor corespondente incidentelor de securitate cibernetică din partea IMM sau a cetățenilor care sunt adesea afectați”, a afirmat Petrescu.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

Ministrul Comunicațiilor a precizat, de asemenea, că „ atacurile cibernetice prejudiciază anual economia globală cu 400 miliarde de euro, iar impactul economic al criminalității cibernetice a crescut de cinci ori din 2013, fiind considerată o provocare pentru însuși securitatea internă a UE”.

Totodată, Alexandru Petrescu a transmis că „Guvernul încurajează semnalarea tuturor incidentelor de securitate cibernetică de tip scam/phishing, fraude - vishing, fraudă cu suport tehnic fals, fraudă cu vouchere, fraudă cu bilete de avion, etc”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.