Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost lansată licitaţia pentru construirea unui nou stadion la Târgovişte, un proiect în valoare de 300 de milioane de lei

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

A fost lansată licitaţia pentru construirea unui nou stadion la Târgovişte, un proiect în valoare de 300 de milioane de lei, a anunţat, luni, pe Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

"A fost lansată licitaţia pentru construirea noului stadion de la Târgovişte, proiect în care Consiliul Judeţean Dâmboviţa este direct implicat. Valoarea maximă pentru implementarea proiectului este de aproximativ 300.000.000 lei, Consiliul Judeţean Dâmboviţa asigurând din această sumă 25.000.000 de lei, dar şi terenul necesar investiţiei. Stadionul va fi un complex sportiv judeţean şi regional, având în vedere posibilitatea organizării unei multitudini de evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice", a afirmat Corneliu Ştefan.

Potrivit acestuia, pe noul stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel naţional şi mondial, dar se pot organiza şi competiţii de atletism.

Stadionul va avea 12.000 de locuri, pistă de atletism, 434 de locuri de parcare, spaţii pentru alimentaţie şi comerţ, potrivit Agerpres.ro.

"Noul stadion va îndeplini condiţiile necesare pentru a găzdui partidele din Liga I, din competiţiile europene, dar şi meciurile echipei naţionale de fotbal (...). Odată cu finalizarea lucrărilor, judeţul nostru va putea intra în circuitul sportiv naţional şi european, dar va crea şi oportunităţi de investiţii conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion", mai spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Autorităţile judeţene au anunţat încă din 2012 că au demarat procedurile pentru această investiţie. Stadionul va fi construit pe amplasamentul unităţii militare unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Activele fostei unităţi militare sunt în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iar aici va fi construit un întreg cartier, cu mall, blocuri ANL, un parc şi drumuri de acces.

Actualul stadion din Târgovişte, "Eugen Popescu", este în reabilitare de mai mulţi ani, lucrările fiind necesare din cauza degradării avansate a tribunelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.