Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost lansată o Petiție publică pentru introducerea testării legumelor în piețe

Reddit
rosii

A fost lansată o Petiție publică pentru introducerea testării legumelor în piețe

Apelul a fost lansat de senatorul Vlad Pufu. El a început o adevărată campanie publică pentru testarea legumelor în piețe după descoperirea unor adevărate bombe pentru sănătatea publică:

”Testarea legumelor - strângem semnături în stradă!

Felicitări consilierilor locali care au susținut astăzi, în ședința CLM Buzău, necesitatea introducerii testării legumelor în piețele agroalimentare din oraș!

Dar cel mai mult contează părerea buzoienilor. Ei sunt cei care trebuie să spună dacă vor sau nu ca legumele din piețe să fie testate împotriva pesticidelor.

Am inițiat o petiție online pe care mulți au semnat-o și pe care o puteți găsi https://www.petitieonline.com/testati_legumele_i_fructele_din_piete?fbclid=IwAR1h2cT7ouwAQCszFZyWKb1L9iiQf_jVGaZbYcNYhebDQKbGOSpdO7ybODI

Vom declanșa, în perioada următoare, și o campanie publică de strângere de semnături la nivelul municipiului Buzău, în vederea susținerii acestui demers.

Așadar, în curând vă veți întâlni cu reprezentanții noștri, care vă vor cere părerea și acordul cu privire la testarea în piețe a tuturor legumelor.

Avem dreptul să mâncăm sănătos, avem dreptul la sănătate!”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

content-image

Petiția publică

”Oamenii trebuie să știe ce mănâncă! Cerem introducerea de teste rapide în piețele din Buzău, pentru depistarea substanțelor neconforme din legume și fructe!

În ultimii ani, românii au înțeles că legumele și fructele autohtone sunt mai sănătoase. Tendințele de pe piață arată că numărul celor care aleg produse autohtone este în creștere. Sunt însă ele cu adevărat sănătoase?

Este o întrebare legitimă, care apare după ce, recent, poliția a descoperit doi legumicultori din Glodeanu Sărat, bazin de tradiție din județul Buzău, că foloseau substanțe toxice, interzise în România, pentru o dezvoltare mai rapidă a legumelor.

Sunt prea puține probe prelevate în piețe, iar pentru cele care ajung în laboratoare, rezultatele analizelor vin prea târziu, când produsele sunt consumate demult de cumpărători. Nu au existat, până acum, probe care să indice depășiri ale valorilor maxime admise. Dar de ce să nu prevenim și să testăm mai mult?

Este nevoie ca Primăria Buzău să introducă teste rapide pentru depistarea produselor neconforme din piețe! Este o măsură esențială pentru protejarea sănătății buzoienilor, care elimină, în același timp, și suspiciunile ce pot plana asupra producătorilor onești, care nu folosesc substanțe periculoase pentru creșterea producțiilor. În același timp, i-ar descuraja pe cei care folosesc asemenea substanțe să o mai facă.

Aceste teste pot depista în doar câteva minute dacă există suspiciuni privind depășirea nivelului maxim admis de substanțe nocive într-o legumă sau un fruct. Ulterior, probele vor fi trimise la laborator pentru o analiză amănunțită. Dar folosirea testelor rapide poate stopa vânzarea unui produs suspect către consumatori, până la confirmarea sau infirmarea prezenței unor factori toxici prin analize, protejându-le, astfel, sănătatea.

Semnează aici dacă vrei ca Primăria Buzău să introducă testele rapide pentru legume și fructe în piețe! Așa vom ști cu toții că produsele pe care le cumpărăm din piață sunt sigure și sănătoase!

Vlad Mircea Pufu, senator PNL - Semnați petiția aici/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.