DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

A fost lansată platforma de educaţie financiară www.edu-fin.ro

Agerpres
BNR

Platforma de educaţie financiară www.edu-fin.ro, proiect desfăşurat de Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Română a Băncilor, a fost lansată, informează MF, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Cele cinci instituţii partenere invită entităţile angrenate în proiecte din domeniul educaţiei financiare să îşi înscrie, până la finalul lunii aprilie 2021, programele proprii de educaţie financiară dezvoltate începând cu anul 2018 pe platforma www.edu-fin.ro, la secţiunea Cartea Albă.

"Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creează o bază de date care cuprinde toate entităţile care doresc să-şi promoveze proiectele de educaţie financiară, derulate în nume propriu la nivel naţional. Înscrierea în această bază de date este facilă, permiţând o mai bună interconectare a actorilor implicaţi în activităţi de educaţie financiară, oferind şi o imagine de ansamblu a educaţiei în acest domeniu din România", precizează Ministerul Finanţelor.

De asemenea, platforma pune la dispoziţie publicului sfaturi practice pentru cei care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele, atitudinea şi comportamentul financiar.

Cele cinci instituţii partenere au încheiat, în anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară. Acordul reprezintă expresia concretă a recunoaşterii importanţei educaţiei financiare de către părţi şi creează cadrul interinstituţional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educaţiei financiare, conform MF.

Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizează elaborarea "Cărţii albe", care va conţine şi lista tuturor actorilor angrenaţi în activităţi/proiecte din domeniul educaţiei financiare.

Lansarea platformei de educaţie financiară www.edu-fin.ro reprezintă o etapă a procesului de elaborare a Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară, a cărei primă formă va fi lansată spre consultare publică în cursul anului. Toate părţile interesate vor avea posibilitatea să avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro şi să se implice în implementarea acesteia.

"Realizarea unei Strategii Naţionale de Educaţie Financiară reprezintă o soluţie validată de practica europeană şi internaţională pentru impulsionarea creşterii gradului de educaţie financiară. De asemenea, urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe şi abilităţi financiare ale cetăţenilor, ajutându-i să gestioneze riscurile asociate accesării, cu mai mare uşurinţă, a unor servicii financiare tot mai complexe şi să beneficieze, într-o măsură cât mai mare, de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situaţiei şi perspectivelor lor financiare", se menţionează în comunicatul Ministerului Finanţelor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.