Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost lansată platforma Salvatidemocrația.ro

Romania 2030
Romania 2030

Asociația Proiectul România 2030 a lansat marți, 2 aprilie 2024, platforma online „Salvațidemocrația.ro” (salvatidemocratia.ro), un agregator de abateri de la regulile democratice, ce vor fi semnalate atât de Asociație, cât și de alte organizații neguvernamentale sau mass media.

Platforma se bazează și pe interacțiunea cu cei care, trecând peste resemnarea ce ne caracterizează în ultimul timp, doresc să semnaleze, prin intermediul formularului dedicat salvatidemocratia.ro/verifica-informatia, o abatere de la regulile democratice și/sau o implicare malvolentă a actorilor externi în viață politică și socială a României.

Aceste acțiuni nedemocratice vor deveni baza acțiunilor ulterioare ale Asociației și partenerilor ei, care vor milita pentru schimbări legislative, procedurale sau cutumiare, în spiritul unei democrații veritabile.

„Democrația românească se află în declin, stare de fapt constatată, nu doar de sondajele de opinie și rapoartele ONG-urilor și instituțiilor internaționale, ci resimțită din plin de către noi toți, mai ales în acest an electoral”, a declarat Ioana Mateș, președintele Asociației Proiectul România 2030.

„Abaterile de la democrație s-au înmulțit exponențial, astfel încât ne-am obișnuit, încet, cu o democrație de formă, lipsită de fond. În contextul războiului de la granița României, abaterile democratice sunt alimentate și de actori externi, întrucît o țară lipsită de pârghiile democratice este vulnerabilă și are o postura de descurajare puțin credibilă”, a precizat Alina Inayeh,  coordonator de programe al Asociației Proiectul România 2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.