Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost raport primul deces generat de COVID-19 în Zimbabwe

zimbabwe

Unul dintre cei doi pacienţi contaminaţi cu noul coronavirus înregistraţi în Zimbabwe, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a murit din cauza bolii COVID-19 în capitala Harare, a relatat luni radioteleviziunea naţională, citată de AFP, scrie Agerpres.

"Ministrul Sănătăţii şi Îngrijirii Copilului, doctor Obediah Moyo, a confirmat decesul lui Zororo Makamba, cel de-al doilea pacient care a fost testat pozitiv pentru acest virus (...) în Zimbabwe", a transmis pe pe contul de Twitter Zimbabwe Broadcasting Corporation (ZBC).

Potrivit autorităţilor sanitare, acest pacient a revenit în ţară la data de 9 martie prin Johannesburg (Africa de Sud), după o şedere la New York.

Preşedintele Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, a descris săptămâna trecută pandemia drept "un dezastru naţional" şi a interzis adunările a peste o sută de persoane pe teritoriul acestei ţări.

Impactul epidemiei ar putea fi catastrofal în Zimbabwe, ţară care se confruntă de două decenii cu o criză economică şi care s-a reînnoit, în urmă cu doi ani, cu deficienţe pe toate planurile (combustibil, medicamente sau electricitate), notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.