Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost semnat acordul de cooperare și colaborare pentru prelungirea infrastructurii de metrou și în județul Ilfov

daniel baluta

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din Capitală începe să prindă contur. Primăria Sectorului 4, Consiliul Județean Ilfov, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, CFR Infrastructură și Metrorex, au semnat acordul de cooperare și colaborare pentru dezvoltarea Magistralei 2 de metrou.

Întâlnirea a avut loc ieri la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, unde reprezentanții instituțiilor sus-menționate au decis că este momentul să facă echipă și împreună să dea startul primului proiect metropolitan de anvergură din zona București-Ilfov.

Magistrala 2 de metrou realizează o legătură între zona de sud – est, zona centrală și zona de nord a Municipiului București, asigurând transportul a aproximativ 6 milioane de călători/lună (în perioada de dinainte de pandemia de Covid 19), ceea ce reprezintă aproximativ 40% din numărul total al călătorilor care utilizau sistemul de transport cu metroul.

Ca și date tehnice, magistrala 2 are o lungime de 19,9 km de cale ferată dublă, un număr de 15 stații (inclusiv noua stație de metrou “Tudor Arghezi”, aflată în construcție pe Șoseaua Berceni), un depou, un parc de exploatare de 25 de trenuri de generație nouă, asigurând un interval minim de circulație între trenuri la ora de vârf de trafic de 3 minute.

“Documentul semnat ieri va sta la baza tuturor procedurilor pe care le vom derula în perioada imediat următoare, astfel încât în partea a doua a anului 2023, să putem începe efectiv lucrările de prelungire a liniei de metrou M2 până în comuna Berceni. Le mulțumesc tuturor oamenilor din aceste instituții care au înțeles că se poate și că nimic nu este imposibil atunci când în joc este interesul oamenilor. Colaborarea noastră cu instituțiile menționate mai sus a fost întotdeauna impecabilă și sper să fie un model și pentru alte autorități!”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.