Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost semnat contractul pentru legătura Oradea-A3: drumul va fi gata peste doi ani și jumătate

Digi24
autostrada

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunță că a fost semnat contractul pentru realizarea legăturii dintre centura orașului Oradea și Autostrada A3. Drumul modern va fi gata peste doi ani și jumătate, arată Mediafax.

Ministrul Cătălin Drulă a anunțat că mercuri a fost semnat contractul privind realizarea șoselei de legătură între orașul Oradea și autostrada Transilvania. Este vorba despre un drum expres cu lungimea de 19 kilometri.

„Am luat parte azi la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția drumului care va face legătura dintre Centura Oradea (Calea Sântandrei) și Autostrada A3 Transilvania, la Borș. Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi. Va cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje și viaducte”, a anunțat ministrul Drulă, pe Facebook.

Contractul semnat miercuri are valoarea de 545 de milioane de lei. Proiectul se va realiza prin fonduri europene și ar trebui să fie gata peste 30 de luni.

„Ca termene avem 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Am discutat cu antreprenorul austriac și am obținut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023”, a precizat Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.