Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost stabilită componența, atribuțiile și responsabilitățile Comitetului de masiv și ale Consiliului Național al Muntelui

www.stiripesurse.ro
munte, cascada, pădure, natură

Hotărârea prin care se reglementează componența, atribuțiile și responsabilitățile Comitetului de masiv și ale Consiliului Național al Muntelui a fost aprobată în cadrul ședinței de guvern de joi, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), informează Mediafax.

Citește și: VIDEO Activitatea de extracție a excavatorului prăbușit într-o carieră este blocată

În ședința Guvernului de joi s-au stabilit: modul de organizare și adoptare a deciziilor, constituirea unei comisii tehnice și a unor comisii de specialitate, precum și atribuțiile și responsabilitățile acestuia. Comitetul de masiv este format din 18 membri și are în componență reprezentanți ai unor instituții și organizații din cadrul grupei de munți.

În ceea ce privește Consiliul Național al Muntelui s-a aprobat constituirea unei comisii tehnice și a unor grupuri de lucru de specialitate, precum și atribuțiile și responsabilitățile acestuia. Consiliul Național al Muntelui, ce are rol consultativ și asigură legătura dintre Guvern şi reprezentanţii zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor şi politicilor specifice acesteia este prezidat de primul-ministru și este format din 23 de membri, reprezentanți ai unor ministere și ai altor entități specifice.

Actul normativ a avut la bază mai multe consultări cu principalii factori interesați de dezvoltarea durabilă a zonei montane precum și cu reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și institutelor de cercetare implicate direct în activități pentru protecția și dezvoltarea durabilă a zonei montane.

La începutul lunii august a anului trecut a intrat în vigoare Legea muntelui nr. 197/ 2018, care reglementează modalitățile de protecție și dezvoltare durabilă și incluzivă a zonei montane, prin valorificarea resurselor naturale și umane, creșterea nivelului de trai, stabilizarea populației, menținerea identității culturale, creșterea puterii economice la nivel local și național, în condițiile păstrării echilibrului ecologic și protecției mediului natural.

Legea muntelui prevede ca, pentru fiecare grupă de munți să se constituie câte un Comitet de masiv, cu rol consultativ în aplicarea politicilor şi strategiilor de dezvoltare şi protecţia mediului montan, la nivelul teritoriului respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.