Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost stabilită sursa incendiilor din Siberia: De necrezut care a fost motivul condamnării pădurilor

incendiu siberia

Autoritățile ruse susțin că o parte din incendiile de vegetație din Siberia au fost declanșare intenționat de persoane care încercau să mascheze tăierile ilegale de pădure, informează site-ul agenției de știri Reuters, potrivit Mediafax.

Procurorii ruși au anunțat marți că au identificat cazuri în care incendiile de vegetație din regiunea Irkutsk au fost declanșate intenționat pentru a masca defrișările ilegale.

Citește și: Ieșire scandaloasă a unui fost candidat USR, în legătură cu cazul de la Galați: ‘Panarama aia mică și-a tras-o până a rupt-o ăla’

Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia a comunicat luni că aria afectată de incendii a fost redusă cu un sfert, în timp ce Agenția Federală de Silvicultură a transmis că aproximativ 2,5 milioane de hectare au fost afectate de incendii.

Citește și: Silviu Mănăstire pune tunurile pe USR-PLUS! Ce are în comun Alianța 2020 cu partidul lui Gabriel Oprea

Organizația Greenpeace, prin vocea activistului Anton Beneslavski, a catalogat incendiile drept o "catastrofă climatică", iar președintele rus Vladimir Putin a afirmat luna trecută că schimbările climatice sunt evidente și temperatura în Rusia crește de 2,5 ori mai repede decât media globală.

"Uitați-vă la ceea ce se întâmplă acum în regiunea Irkutsk. Acolo sunt incendii majore, mii, sute de mii de hectare ard ... și există, de asemenea, inundații înfricoșătoare", a declarat liderul de la Kremlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.