Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A FUGIT din ţară după ce a povestit Senatului filipinez crimele preşedintelui Duterte

Un ofiţer de poliţie în retragere care a mărturisit că a ucis sute de oameni când a lucrat pentru un "escadron al morţii" în perioada când preşedintele filipinez Rodrigo Duterte era primarul unui oraş a fugit din ţară, temându-se pentru viaţa sa, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Arturo Lascanas a declarat în februarie într-o audiere în Senat că a ucis 300 de persoane, aproximativ 200 ca membru al unui "escadron al morţii" la ordinul lui Duterte când acesta era primar în oraşul Davao (sud).

Erdogan AMENINŢĂ înainte de referendum: 'Europa va plăti! Europa se prăbuşeşte!'

Guvernul a respins aceste afirmaţii ca fiind fabricate şi senatorii au tras concluzia după anchetele lor că nu există nicio dovadă despre "escadroanele morţii la Davao", în ciuda mărturisirilor făcute de doi bărbaţi care au spus că au fost membri.

"Am fost informat că viaţa mea este într-adevăr în pericol", a declarat Lascanas într-o înregistrare video postată pe site-ul publicaţiei Philippine Daily Inquirer. El a spus că împotriva sa este pregătită o punere sub acuzare.

Potrivit Biroului de Imigrare, Lascanas a plecat în Singapore pe calea aerului în urmă cu două zile.

Lascanas a declarat într-un interviu pentru Reuters că el nu se teme de preşedinte şi crede că alţi patru membri ai presupusului escadron vor veni să depună mărturie.

Potrivit grupurilor pentru drepturile omului, istoria se repetă în Filipine după ce Duterte a venit la putere la jumătatea anului trecut şi a declanşat un război împotriva drogurilor în care peste 8.000 de persoane au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.