Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A ieșit de sub tipar al doilea număr din aprilie al Tribunei, cea mai apreciată și valoroasă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna din 18 aprilie 2024

Semnalăm apariția numărului 519/16 aprilie 2024, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna cu o remarcabilă tradiție istorică de 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Un număr dens care impresionează prin bogăția și diversitatea conținutului de înalt nivel cultural, propunând cititorilor ample și captivante analize din sfera filosofiei, eseului, științelor juridice, cronici literare și de teatru, interviu, proză etc.

Încă din primele pagini, Mircea Arman, în editorialul intitulat „Despre digitalizare, criza climatică și structura imaginativului poietic postistoric și postuman – pe marginea unei cărți de Jonathan Haidt”, abordează teme de maximă actualitate, asupra cărora filosoful se pronunță prin prisma cercetărilor sale și a conceptului inedit pe care l-a dezvoltat în cărțile semnate de-a lungul anilor, respectiv imaginativul poietic uman aprioric.

Rămânem în realitatea stringentă cu eseul lui Christian Crăciun, „Texte lungi”, sau cu analiza rubricii diagnoze, „Sensul iubirii. Despre iubirea creștină”, semnată de Andrei Marga. În seria „Clasicii gândirii liberale”, rubrica de filosofie găzduiește un nou text sub semnătura lui Viorel Igna, în vreme ce bogata rubrică eseu este completată cu analizele autorilor: Nicolae Iuga, Vlad Mureșan, Iulian Cătălui, Alex Maroiu, Ioana Cosma.

Despre noile apariții editoriale scriu în acest număr Adrian Lesenciuc și Adrian Alui Gheorghe; iar în rubrica social Victor Neumann semnează textul intitulat „România și «viitorul trecut». Istorie intelectuală și gândire identitar-politică”.

Revista găzduiește și continuarea, din numărul precedent, a interviului cu Excelența Sa, Domnul Gabriel Gafița, fost ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Peru, realizat de profesorul Ilie Rad; precum și alte articole de interes, unde-i regăsim printre semnatari pe: Cosmin-Victor Lotreanu, Mircea Moț, Eugen Cojocaru, Ioana Maria Mureșan etc..

Ediția din 16 aprilie a Tribunei impresionează de asemenea prin ilustrațiile spectaculoase, reproduceri după lucrări de pictură semnate de Radu Anton Maier, artist stabilit în Germania, sărbătorit în acest număr, la împlinirea unei remarcabile vârste biologice și artistice, în articolul rubricii plastica, semnat de Ani Bradea și intitulat „Pictura lui Radu Anton Maier. Tărâmuri reflectate”.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 519 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 30 aprilie 2024, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.