Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A ieșit de sub tipar al doilea număr din noiembrie al Tribunei, cea mai cunoscută și valoroasă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna din 19 noiembrie 2023

Semnalăm apariția numărului 509/16 noiembrie 2023 al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o îndelungată tradiție istorică, de aproape 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Impresionând, ca de fiecare dată, prin formatul elegant și grafica de excepție, cea mai recentă ediție a Tribunei propune cititorilor săi o nouă serie de articole inedite, adresându-se tuturor celor interesați de filosofie, eseu, critică literară, poezie, proză, teatru, istorie, etc.

În editorial, „Imaginativul uman”, Mircea Arman continuă să sintetizeze (în articole concentrate special pentru paginile revistei) propriul său sistem filosofic, dezvoltat în cărțile pe care le-a publicat în ultimii ani, cu privire la interpretarea conceptului care-i aparține în totalitate și pe care l-a intitulat: imaginativul poietic rațional aprioric.

Paginile următoare găzduiesc de asemenea teme filosofice, comentate de Viorel Igna, Iulian Chivu și Vasile Zecheru.

Andrei Marga, în diagnoze, realizează „«Portretul interior» al lui Constantin Brâncuși”, pornind de la o recentă apariție editorială privind biografia artistului. Bogata rubrică eseu găzduiește în acest număr analize propuse de Christian Crăciun, Iulian Cătălui, Ioana Cosma și Isabela Vasiliu-Scraba.

Î.P.S. Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Fleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului semnează un cuvânt de învățătură în rubrica religia. Poetul invitat în ediția de față a Tribunei este Marcel Mureșeanu, iar în paginile rezervate prozei se publică o creație inedită a scriitorului Ștefan Damian.

Despre noile apariții editoriale scriu în acest număr Ani Bradea, Adrian Lesenciuc și Alexandru Sfârlea. Regăsim în paginile revistei multe alte articole de interes semnate de Laura Poată, Constantin Cubleșan, Maria Vaida, Mircea Moț și alții.

Revista este ilustrată de artistul plastic Cristian Sima, cu un text însoțitor de Ana Amelia Dincă.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 509 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 30 noiembrie 2023, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.