Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început asaltul! Donald Trump, luat la țintă de hackeri înainte de alegerile prezidențiale

news.sky.com
hacker

Hackerii şi-au intensificat atacurile împotriva site-urilor campaniei Trump și ale unor companii, penru a le scoate offline înainte de alegerile din SUA, fiind posibil, potrivit unei firme de securitate care lucrează pentru campania preşedintelui, să pregătească un atac digital de amploare mai mare, potrivit unor emailuri văzute de Reuters, scrie news.ro.

Evaluarea securităţii a fost făcută de angajaţi ai firmei de securitate cibernetică Cloudflare, care a fost angajată de preşedintele Donald Trump pentru protejarea  site-urilor campaniei, într-o cursă electorală umbrită de avertismente legate de hacking, dezinformări şi interferenţe externe.

Cloudflare este  utilizată pe scară lanrgă de către companii şi alte organizaţii pentru a se proteja de atacurile de tipul denial-of-service (DDoS) (negarea serviciului), care au rolul să blocheze site-urile prin suprasolicitarea loc cu  trafic maliţios.

SCANDAL de proporții, lângă București: polițiștii au identificat 11 participanți la bătaie

Emailuri interne trimise pe 9 iulie în cadrul Cloudflare directorilor companiei, inclusiv directorului general Matthew Prince, afirmă că numărul i gravitatea atacurilor împlotriva site-urilor Trump au  crescut în ultimele două luni, iar în iunie au atins un nivel record. Emailurile nu preciează numărul total al atacurilor.

”Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, atacurile sunt în creştere atât în ​​număr (cât şi) în privinţa sofisticării” şi au reuşit să perturbe accesul la site-urile vizate pentru perioade scurte de timp între 15 martie şi 6 iunie, se arată în evaluare.

Cloudflare nu a răspuns la întrebările despre emailuri sau conţinutul acestora. Compania a declarat că furnizează servicii de securitate ambelor campanii prezidenţiale din SUA şi a refuzat să răspundă la întrebări suplimentare despre natura sau detaliile activităţii sale.

”Am văzut o creştere a atacurilor cibernetice care vizează candidaţii politici. Vom continua să lucrăm pentru a ne asigura că aceste atacuri nu vor perturba alegerile libere şi corecte ", a afirmat compania într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al campaniei Trump nu a răspuns unei cereri de comentarii. Campania Biden a refuzat să comenteze colaborarea sa cu Cloudflare sau despre orice fel de atacuri împtoriva site-urilor sale.

O purtătoare de cuvânt a Trump Organization a spus că niciun site Trump nu a intrat offline din cauza atacurilor cibernetice. Ea nu a răspuns la alte întrebări despre atacuri sau despre colaborarea lui Trump cu Cloudflare.

Sorin Grindeanu, pus într-o situație delicată în direct: 'Cred că nu sunt cel mai potrivit să răspund la întrebarea asta'

Echipa de securitate a Cloudflare nu a comentat identitatea hackerilor, iar Reuters nu a putut stabili cine este responsabil pentru atacuri.
Atacurile DDoS sunt privite de experţii în securitate cibernetică ca o formă relativ brută de sabotaj digital - uşor de desfăşurat de oricine, de la adolescenţi cu experienţă în tehnologie până la infractori cibernetici de vârf.

Dar şapte dintre atacurile asupra site-urilor Trump, inclusiv donaldjtrump.com şi un teren de golf deţinut de Trump, au fost considerate mai grave de către echipa de securitate Cloudflare, arată emailurile.

Numărul tot mai mare şi rafinamentul încercărilor au sugerat că atacatorii ”sondează” protecţia site-urilor web pentru a stabili ce ar fi necesar pentru a le scoate complet offline, potrivit evaluării securităţii.

”Prin urmare, nu putem ignora posibilitatea ca atacatorii să folosească acest lucru ca o oportunitate de a colecta informaţii pentru atacuri mai sofisticate”, a adăugat acesta.

Echipa Cloudflare a declarat că va continua să monitorizeze atacurile şi să efectueze ”o rundă suplimentară de întărire a securităţii” pentru a proteja mai bine site-urile web.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.