Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început asaltul! Ruşii care au piratat email-urile lui Hillary Clinton au încercat acelaşi lucru cu Joe Biden

news.sky.com
hacker

Microsoft Corp a alertat recent una dintre principalele firme de consultanţă în campania electorală a candidatului la preşedinţie Joe Biden că a fost vizată de hackeri, scrie Reuters, conform Mediafax.

Tentativele de hacking au vizat computerele personalului de la SKDKnickerbocker din Washington, o firmă de strategie de campanie şi comunicare care lucrează cu Biden şi alţi democraţi proeminenţi.

Microsoft Corp a identificat hackerii ca fiind aceeaşi grupare care a spart serverele de campanie a fostului candidat democrat la preşedinţie, Hillary Clinton, şi au publicat e-mail-urile unor persoane din echipa acesteia.

Vedeta gospodinelor, Jamila Cuisine, a fost diagnosticată cu COVID: 'Imediat ce am aflat s-a instalat panica'

Grupul, pe care mulţi cercetători cibernetici îl numesc „Fancy Bear”, este controlat de agenţia de informaţii militare din Rusia, potrivit rapoartelor serviciilor americane de informaţii, publicate după alegerile din 2016.

O sursă apropiată de SKDK a declarat pentru Reuters că hackerii nu au reuşit să obţină acces la reţelele firmei. „Sunt bine apărate, deci nu a existat nicio breşă”, a spus aceasta.

Agenţiile de informaţii americane au alarmat echipele de campanie cu privire la posibilele încercări ale guvernelor străine de a interveni în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Investigaţiile efectuate de fostul consilier special Robert Mueller şi de comitetul de informaţii al Senatului au ajuns la concluzia că afiliaţii guvernului rus au intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016 pentru a încerca să-l ajute pe republicanul Donald Trump să fie ales. Mueller a avertizat că Rusia se amestecă şi în actuala campanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.