Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început 'demilitarizarea' forţelor armene din Nagorno-Karabah: Rusia este implicată alături de azeri

agenzianova.com
razboi-tancuri-nagorno-karabah

Azerbaidjanul a anunţat sâmbătă că procedează, împreună cu Rusia, la 'demilitarizarea' forţelor din Nagorno-Karabah, o regiune secesionistă populată în majoritate de armeni şi unde trupele azere au obţinut o victorie fulger la începutul săptămânii, transmite AFP.

'În strânsă cooperare cu soldaţii ruşi de menţinere a păcii, procedăm la demilitarizarea' trupelor separatiste şi aducem 'un sprijin civililor', a afirmat, într-o declaraţie de presă, Anar Eivazov, purtător de cuvânt al armatei azere, la Şuşa, oraş din Nagorno-Karabah controlat de Baku.

'Am confiscat deja arme şi muniţii', a spus el, fără alte detalii, scrie agerpres.ro.

Conform purtătorului de cuvânt, procesul de dezarmare 'poate lua timp' pentru că unii luptători separatişti aveau bazele în zone montane îndepărtate. 'Prioritare sunt deminarea şi demilitarizarea', a punctat el.

Şase blindate, peste 800 de arme uşoare şi în jur de 5.000 de muniţii au fost predate deocamdată, a anunţat vineri contingentul rus de menţinere a păcii.

Un prim convoi al Crucii Roşii internaţionale a intrat sâmbătă în Nagorno-Karabah, a constat un jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

Convoiul 'a trecut prin coridorul Lacin pentru a aduce populaţiei 70 de tone de ajutor umanitar în principal', a declarat o responsabilă a Crucii Roşii internaţionale, la postul de control armean de la Kornidzor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.