Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început exercițiul Morava: Cehia introduce controale temporare la graniţa cu Slovacia

rs.n1info.com
politie cehia

Cehia a început marţi dimineaţă un exerciţiu pentru a testa pregătirea forţelor sale de securitate, introducând controale temporare la trecerile de frontieră cu ţara vecină Slovacia, a anunţat poliţia cehă pe Twitter, informează agenţia slovacă TASR.

'Exerciţiul Morava a început. Poliţia, armata şi administraţia vamală participă la o situaţie fictivă în care guvernul dă ordin ca graniţa cu Slovacia să fie închisă din cauza migraţiei ilegale', a comunicat poliţia.

Potrivit ministrului de interne ceh Vit Rakusan, exerciţii similare au loc în mod regulat. 'Este necesar să fim pregătiţi pentru o urgenţă', a spus el într-o conferinţă de presă.

Conform poliţiei cehe, numărul migranţilor reţinuţi în ultimele două luni l-a depăşit pe cel din timpul crizei migranţilor în 2015. Prin urmare, este necesar să fie minimizate efectele negative ale migraţiei, care ar putea avea impact asupra vieţii cetăţenilor cehi, a afirmat ministrul.

'Ca parte a măsurilor la graniţa cu Slovacia, poliţia cehă desfăşoară controale la locurile fostelor treceri de frontieră, ca şi în trenuri. Reţinem zilnic în jur de o sută de migranţi ilegali', a declarat şeful poliţiei cehe, Martin Vondrasek. El a precizat că 55 de traficanţi de persoane sunt inculpaţi în prezent în Cehia, potrivit Agerpres.

Tot potrivit şefului poliţiei, majoritatea imigranţilor ilegali vin din Siria, Afganistan şi Turcia. Spre deosebire de cei din Ucraina, ei stau ilegal pe teritoriul Cehiei, aşa încât este necesar să se facă diferenţa între valurile de refugiaţi.

Exerciţiul la frontieră este planificat să dureze 48 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.