Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început Festivalul internaţional de folclor pentru copii 'Peştişorul de aur', organizat la Tulcea

youtube
tulcea

Aproape 1.000 de tineri din Bulgaria, Macedonia, Mexic, Turcia, Ucraina şi România participă, începând de luni seara, la Festivalul internaţional de folclor pentru copii "Peştişorul de aur", organizat de Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul artistic Baladele Deltei, Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea şi Palatul Copiilor Tulcea.

Evenimentul s-a deschis luni seara, cu o paradă a portului popular pe străzile principale ale oraşului, la finele acesteia autorităţile tulcene şi preşedinta juriului festivalului, Maria Tănase Marin, urându-le succes tuturor participanţilor.

"Vă doresc din suflet mult succes! Să ştiţi că am lăcrimat în momentul în care aceşti copii au început să cânte şi să defileze pe străzile din oraş şi aş spune ca porţile folclorului să fie lăsate deschise pentru că acesta e spiritul fiecărei naţii, fără acest folclor noi nu ne putem numi ceea ce suntem", a declarat Maria Tănase Marin.

Managerul ansamblului Baladele Deltei, Ştefan Coman, a precizat, pentru AGERPRES, că la eveniment participă aproape 1.000 de copii şi tineri.

"Cei doi ani în care nu s-au organizat manifestări de genul acesta au determinat o participare numeroasă la cea de 28-a ediţie a festivalului. Surprizele sunt că spectatorii sunt enorm de mulţi, că avem participanţi din Mexic şi că avem ansambluri care nu au mai fost la Tulcea", a menţionat Ştefan Coman, potrivit Agerpres.ro.

Din juriul acestei ediţii fac parte jurnalista Carmen Olaru, precum şi maeştrii coregrafi Costică Bălărău, Ioan Simionca, Petre Şuşu, Valentin Rău şi Ştefan Coman.

Alocuţiunile autorităţilor au fost urmate de o horă a prieteniei, precum şi de primele spectacole concurs ale festivalului.

Marţi, evenimentul va începe la ora 18.00, în cartierele Vest, E3 şi la ora 19.30, în Piaţa Tricolorului, iar miercuri spectacolele vor avea loc doar în centrul oraşului.

Festivitatea de premiere şi spectacolul de gală al celei de-a 28-a ediţii a Festivalului internaţional de folclor pentru copii "Peştişorul de aur" vor avea loc joi, la ora 19.30, în Piaţa Tricolorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.