Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început Festivalul multietnic al păstoritului

salzburg.info
Festivalul de la Salzburg

Festivalul multietnic al păstoritului a început joi după-amiază, în satul tulcean Sarighiol de Deal, iar vineri, la ora 17.00, câteva ansambluri participante vor susţine un spectacol şi pe scena din Piaţa Mircea cel Bătrân din municipiu, potrivit Agerpres.

Aceasta va fi singura reprezentaţie susţinută în municipiu, la eveniment anunţându-şi participarea artişti din Bistriţa, Focşani şi Olt, dar şi din Bulgaria, potrivit afişului evenimentului.

În acelaşi timp, la Sarighiol de Deal va avea loc un alt spectacol susţinut de ansambluri folclorice din Sarighiol de Deal, Sarichioi, Tulcea, Ceamurlia şi Jurilovca.

Festivalul multietnic al păstoritului, ajuns anul acesta la cea de-a XX-a ediţie, a început joi după-amiază, la Centrul cultural din Sarighiol de Deal, cu prezentarea şi premierea lucrărilor înscrise în concursul "Tradiţii şi obiceiuri de păstorit", precum şi cu premierea tuturor persoanelor care au făcut parte din ansamblul aromân "Dor", înfiinţat în anul 1978.

Evenimentul va continua sâmbătă, la ora 13,00, la Sarighiol de Deal, cu deschiderea oficială a festivalului, o expoziţie gastronomică cu preparate specifice zonei, la ora 17,00, pe scena centrului cultural din sat urmând să susţină reprezentaţii atât ansambluri din Bulgaria, Macedonia şi România.

Duminică, 14 mai, începând cu ora 17,00, în acelaşi loc, se vor desfăşura ultimele spectacole incluse în Festivalul multietnic al păstoritului.

Evenimentul este susţinut de Consiliul Judeţean, Primăria comunei Beidaud, Consiliul local al comunei Beidaud, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Asociaţia culturală aromână Dor, Primăria municipiului Tulcea, Şcoala Sarighiol de Deal şi de ansamblurile Baladele Deltei şi Dor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.