Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început PROTESTUL din Piața Victoriei: Jandarmii apără Guvernul - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
protest

UPDATE Protestatarii din Piaţa Victoriei s-au întors cu spatele către sediul Guvernului ţinând mâinile în sus

UPDATE

Câteva sute de persoane protestează, vineri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului. Ei bat în tobe, huiduie şi strigă "Justiţie, nu corupţie" şi "Dreptate", în timp ce şoferii care trec prin faţa sediului Executivului claxonează în semn de solidaritate. La un moment dat, protestatarii au ridicat mâinile în semn de capitulare în faţa jandarmilor care asigură ordinea în zona în care are loc manifestaţia şi le-au strigat: "Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi".

În Piaţa Victoriei s-au strâns câteva sute de persoane, cu bannere şi pancarte cu mesaje precum "Am ieşit din bulă, nu vrem dictatură", "Tineretul se trezeşte, ţara nu moare" şi "Demisia Guvernului Dragnea şi alegeri anticipate".

Citește și: Un europarlamentar susține faptul că imaginile au fost trucate:”Se pot face multe cu un calculator”

Protestatarii bat în tobe, fluieră, huiduie şi suflă în vuvuzele, în timp ce şoferii care trec prin faţa Guvernului claxonează în semn de solidaritate.

Oamenii scandează "Jos comuniştii", "România cere: fără graţiere", "Libertate" şi "Demisia", iar la un moment dat au ridicat mâinile în semn de capitulare în faţa jandarmilor care asigură ordinea în Piaţa Victoriei, la protest, strigându-le: "Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi".

Citește și: Noua taxă auto 2018: Ce proiect pregătește Guvernul Dăncilă

Unii protestatari au venit inclusiv cu măşti de gaze şi măşti chirurgicale, aluzie la violenţele de la mitingul din 10 august, când forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor.

Un protest de ”comemorare” a ”represiunii împotriva manifestanţilor” din 10 augus, anunţat pe Facebook, a început în Piaţa Victoriei. Aproximativ 200 de oameni sunt la miting, la această oră. Ei scandează lozinci anti-guvernamentale și împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, și a premierului Viorica Dăncilă.

Jandarmii sunt și ei la post, pentru a apăra Guvernul. Manifestația este pașnică.

Citește și: Teodorovici dă din casă: Ce se va întâmpla dacă Dan Voiculescu va câștiga procesul

”Vineri 17 august se împlineşte o săptămână de la momentul în care, la protestul diasporei, am asistat stupefiaţi la atacul revoltător pe care forţele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetăţenilor paşnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pieţei a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale. Acestora li se adaugă cei care au dezvoltat simptome ulterior şi au căutat ajutor medical în zilele următoare. Ne întâlnim la ora 22:45 pentru a putea comemora în tăcere momentul când a început represiunea împotriva manifestanţilor. Este nevoie să fim cel puţin 452 de persoane care să purtăm măşti (chirurgicale sau pentru zugrăvit) şi să reamintim lumii că democraţia moare în România în gaze şi bastoane”, se anunța pe pagina evenimentului.

Citește și: A dat lovitura! Ce super afacere are fosta iubită a lui Mazăre .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.