Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început RĂZBOIUL de Ziua independenţei Indiei: Mai mulți morți

kashmir

Confruntări armate s-au soldat cu cinci morţi luni în mai multe locuri din Kashmir, chiar de Ziua independenţei Indiei, ai indicat responsabili militari indieni, conform AFP.

Un comandant indian şi patru presupuşi rebeli au fost ucişi, potrivit acestora.

Citește și: SUA au lansat o nouă SUPER-ARMĂ / VIDEO

Comandantul paramilitar a fost ucis într-o ambuscadă în apropiere de oraşul Srinagar în Kashmir, regiune disputată de India şi Pakistan, a declarat pentru AFP un responsabil al forţelor centrale de rezervă ale poliţiei indiene CRPF.

Doi presupuşi militanţi separatişti au fost ucişi în luptele care au urmat ambuscadei, în cursul cărora alte nouă persoane au fost rănite.

Citește și: ȘOCANT Cum se duc chinezii la plajă / VIDEO

Responsabilul CRPF a indicat că identităţile militanţilor nu au fost dezvăluite, dar a precizat că aceştia "nu erau localnici", ceea ce în India se subînţelege adesea că ar fi vorba despre cetăţeni pakistanezi.

În acelaşi timp, doi rebeli au fost ucişi în alte lupte în apropierea frontierei între India şi Pakistan, lângă Uri, în nord, a informat un purtător de cuvânt al armatei indiene.

Citește și: Fulgerul Bolt a lovit din nou: Cea mai urmărită cursă de la Olimpiada de la Rio de Janeiro / VIDEO

Kashmirul indian este scena unor confruntări şi manifestaţii cvasicotidiene împotriva puterii indiene după moartea liderului islamic Burhan Wani, ucis în iulie de forţele guvernamentale. Restricţii de circulaţie au fost impuse din 9 iulie asupra unor mari părţi din acest teritoriu.

India şi-a anunţat independenţa în 15 august 1947. Pakistanul şi India îşi dispută Kashmirul de atunci, fiecare dintre cele două ţări revendicând această regiune muntoasă în integralitatea sa. Grupuri rebele combat trupele indiene desfăşurate în regiune pentru a obţine independenţa şi apropierea de Pakistan. Aceste confruntări au făcut zeci de mii de morţi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Asta e cea mai bună dietă din toate timpurile: Cum slăbești cel mai ușor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.