Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început votarea anticipată pentru alegerea preşedintelui Statelor Unite

election sua alegeri

În statul american Carolina de Nord a început vineri votarea anticipată pentru alegerea preşedintelui Statelor Unite, transmite agenţia Xinhua. Cei care nu vor sau nu pot să se prezinte la urne pe 8 noiembrie pot depune timp de două luni buletinele de vot prin poştă, iar începând de la sfârşitul lui octombrie şi personal, relatează Agerpres.

Vezi și: Decizie de ultimă oră a lui Carmen Iohannis: Preşedintele rămâne tot singur

Districtul Columbia şi 37 din cele 50 de state americane permit votul anticipat, fără a solicita vreo justificare alegătorilor care optează pentru această procedură. Popularitatea acesteia a crescut la ultimele alegeri: dacă în 2000 doar 16% din votanţi au ales să nu aştepte ziua oficială alegerilor prezidenţiale, în 2012 procentajul urcase la 35%, iar anul acesta se estimează că va înregistra un nou record, de 40%. 

În special americanii de origine africană preferă votul anticipat. În Carolina de Nord, în 2012, 74% dintre aceştia au depus buletinele de vot mai devreme, faţă de numai 63% din albi.

Vezi și: Raluca Prună anunță că golește pușcăriile: Mii de deținuți vor fi eliberați condiționat

Cifrele exacte privind numărul de voturi anticipate nu vor fi anunţate decât pe 8 noiembrie. Unele state publică însă informaţii limitate privind votul prin corespondenţă şi personal, precum şi distribuţia voturilor către candidaţii partidelor politice. Acestea pot fi un indiciu al succesului campaniilor electorale în mobilizarea la urne a susţinătorilor lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.