Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început votarea pentru alegeri regionale în landurile Baden Wurttemberg şi Renania Palatinat pentru a decide succesorul Angelei Merkel

Angela Merkel CDU

Secţiile de votare s-au deschis duminică în landurile Baden Wurttemberg şi Renania Palatinat pentru alegeri regionale ce ar putea determina cine va fi succesorul Angelei Merkel în funcţia de cancelar federal al Germaniei, mai târziu anul acesta, informează dpa.

Rezultatele acestor alegeri regionale sunt considerate un indiciu important privind scrutinul naţional din septembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Radu Tudor rupe tăcerea cu privire la numirea de către PNL la șefia TVR: ‘Au fost discuții cu unii lideri liberali’

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) este în continuare partidul cel mai bine cotat în sondajele de opinie din Germania, dar procentajele sale au scăzut în ultimele zile.

Potrivit unui recent sondaj de opinie, CDU se află în urma Partidului Verzilor, partener de guvernare, în landul Baden Wurttemberg în ceea ce priveşte simpatiile electoratului.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘România lui Florin Cîțu e o Românie ruptă din Rai. Este unul dintre cei mai slabi oameni politici din istoria postdecembristă’

La rândul său, Partidul Social Democrat (SPD) a câştigat popularitate în Renania Palatinat, majorând perspectivele ca popularul premier al acestui land, Malu Dreyer, să revină la conducere la nivel federal, ca şef al unei coaliţii tripartite.

Tot astăzi au loc şi alegeri locale în oraşele şi comunele din landul Hessa.

Citește și: Dosarul morții actorului Bogdan Stanoevici, deschis la cererea Dianei Șoșoacă, a fost clasat de magistrați .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.