Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A încercat Rusia să-l ucidă pe Zelenski în bombardamentul de la Odesa? Răspunsul dat de Dmitri Medvedev

TASS
Dmitri Medvedev

A încercat Rusia să-l ucidă pe Zelenski în bombardamentul de la Odesa? Răspunsul dat de Dmitri Medvedev

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat joi că atacul rusesc asupra oraşului ucrainean Odesa din ziua precedentă nu a avut ca ţintă delegaţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi premierului grec Kyriakos Mitsotakis, în apropierea cărora au survenit explozii, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

Reacţia lui Medvedev vine după ce joi mai devreme un consilier al preşedintelui ucrainean a afirmat că nu exclude posibilitatea ca bombardamentul rusesc să fi ţintit delegaţiile preşedintelui Zelenski şi ale premierului Mitsotakis, a cărui vizită la Odesa a fost păstrată secretă publicului până la scurt timp înainte de sosire.

În timp ce Zelenski şi Mitsotakis vizitau portul Odesa, o rachetă a lovit infrastructura portuară şi cei doi lideri erau foarte aproape de explozie

Potrivit respectivului consilier prezidenţial, Igor Jovka, în timp ce Zelenski şi Mitsotakis vizitau portul Odesa, port folosit pentru exportul cerealelor, o rachetă a lovit infrastructura portuară şi cei doi lideri erau foarte aproape de explozie. "A fost la mai puţin de 500 de metri de noi. Ce a fost asta ? Nu putem exclude să fi avut ca ţintă delegaţia preşedintelui meu şi delegaţia oaspetelui străin", susţine oficialul ucrainean, care este consilier de politică externă al lui Zelenski.

În replică, Dmitri Medvedev a negat că Rusia ar fi încercat să atace delegaţiile prezente acolo în acel moment şi că este evident "pentru oricine" că nu acesta a fost obiectivul atacului.

Ministerul rus al Apărării a a anunţat după acest atac că a ţintit "un hangar într-o zonă portuară comercială la Odesa în care drone navale erau pregătite pentru luptă de forţele armate ucrainene".

Conform relatărilor din mass-media, explozii provocate de rachete sau drone au survenit în apropierea convoiului de vehicule al celor două delegaţii. Potrivit premierului grec, atacul a început după ce el şi preşedintele ucrainean au părăsit portul Odesa, pe care l-au vizitat împreună.

Aparent şocat de cele întâmplate, Mitsotakis a vorbit la conferinţa de presă ulterioară întrevederii cu Zelenski despre "o experienţă impresionantă" sub bombardamentul rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.