Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A luat 'la mișto' jurământul lui Hipocrate! Medic care trecea rar pe la muncă și cu salariu de zeci de mii de lei a fost arestat

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

A luat 'la mișto' jurământul lui Hipocrate! Medic care trecea rar pe la muncă și cu salariu de zeci de mii de lei a fost arestat

Caz uluitor în Neamț! Un medic a fost arestat preventiv după ce venea doar în unele zile la muncă și atunci pentru două ore. Salariul pe care-l  încasa era însă de zeci de mii de lei.

Magistrații de la Judecătoria Roman au decis ieri să îl aresteze preventiv pe medicul specialist Eugen-Leonard Chirițescu, angajat la Centrul de Îngrijire Bozieni din județul Neamț, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Motivul invocat este că "nu s-a prezentat la serviciu decât sporadic (în unele zile stând maxim două ore, iar în altele nu venea deloc) și nu a prestat activitățile la care era obligat prin contractul de muncă și fișa postului”, potrivit procurorilor.

Medicul este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. În același dosar mai sunt cercetați directorul instituției și un asistent medical, care știau că medicul specialist nu se prezenta la serviciu.

"Nu a prestat activitățile la care era obligat prin contractul de muncă și fișa postului, sprijinind totodată pe directoarele centrului să întocmească, să semneze diverse documente (foi colective de prezență, pontaj, grafic, stat de plată, prin care s-a atestat, în mod necorespunzător, prezența sa zilnică la locul de muncă în conformitate cu programul stabilit) și să aprobe plata drepturilor salariate – demersuri ce au avut ca urmare cauzarea unui prejudiciu material în dauna persoanei vătămate, prin încasarea drepturilor salariate necuvenite, calculate la un salariu brut lunar: 12.082 lei (la care se adaugă sporul pentru condiții deosebite în cuantum de 6645 lei și indemnizația de hrană în cuantum de 347 lei)", se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, potrivit antena3.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.