Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A luat mită de zece ori într-un an; Inspector superior din ANAF, sub control judiciar

ANAF
anaf

Un inspector superior din ANAF, care ar fi primit mită de zece ori în decurs de un an de zile, a fost pus sub control judiciar de procurorii bucureşteni, potrivit unui comunicat de vineri al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii l-au pus, joi, sub acuzare pe R.M., inspector superior în cadrul ANAF, pentru zece fapte de luare de mită.â

Alături de acesta este inculpată pentru complicitate la fapta inspectorului şi RNI, după ce femeia l-a ajutat în nouă cazuri pe funcţionar să primească mita.

Anchetatorii spun că în perioada mai 2018 – mai 2019, inculpatul R.M., inspector superior în cadrul ANAF - Administraţia Sector 4 a Finanţelor Publice, a primit de la zece persoane, administratori ai unor societăți comerciale.

Citeşte şi: O minoră a fost salvată de jandarmi, după ce autocarul care o transporta a uitat-o într-o stație

Acesta primea sume lunare de bani în cuantum cuprins între 400 lei și 1000 lei, precum și alte foloase iar pentru aceste foloase el vindea îndatoririle sale de serviciu sau îndeplinea unele acte contrare acestor îndatoriri.

Banii, spun procurorii, erau daţi, după caz, în contul bancar al societății administrate de inculpata R.N.I., mita fiind mascată prin încheierea unor contracte de consultanţă şi prin emiterea unor facturi pentru prestarea unor servicii de consultanţă de către societatea administrată de către inculpata R.N.I., servicii care, în realitate, nu au fost prestate.

Cei doi au fost puşi de parchet sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, inspectorul are obligaţia de a nu îţi exercita atribuţiile în legătură cu care este cercetat, timp de 60 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.