Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A mai murit un dictator: Avea două condamnări pe viață și a fost înlăturat din funcție în 2011

 Zine El-Abidine Ben Ali

Fostul președinte al Tunisiei, Zine El-Abidine Ben Ali, în vârstă de 83 de ani, a murit joi în Arabia Saudită, au anunțat postul de radio Tunisian Mosaique FM și cotidianul algerian Achourouk, care citează surse non-tunisiene, potrivit Reuters.

Ben Ali, așa cum este cunoscut, a fost înlăturat din funcție în 2011 și se afla în exil în Arabia Saudită, informează mediafax.ro.

Citește și: Mare atenție! Șoferii pot rămâne mult mai ușor fără permis – Noile modificări din Codul Rutier

Recent, acesta a fost internat într-un spital din regat.

Contactat de Reuters, avocatul acestuia nu a putut confirma informația potrivit căreia fostul președinte tunisian a decedat.

Citește și: Cutremur la Poliția Caracal! Decizia care răstoarnă situația actuală

Ben Ali a fost președinte al Tunisiei din 1987 până demisia sa în 2011. Acesta a fost numit prim-ministru în octombrie 1987, iar el a preluat președinția la 7 noiembrie 1987 printr- o lovitură de stat fără sânge în urma căreia a fost demis pe președintele Habib Bourguiba, care a fost declarat incompetent. Ulterior, Ben Ali a fost reales cu majorități enorme, de fiecare dată depășind 90% din voturi; ultima oară fiind reales la 25 octombrie 2009.

La 14 ianuarie 2011, după o lună de proteste împotriva guvernării sale, el a fost forțat să fugă în Arabia Saudită împreună cu soția sa Leïla Ben Ali și cei trei copii ai lor. Guvernul tunisian interimar a cerut Interpolului să emită un mandat internațional de arestare, acuzându-l pentru spălare de bani și trafic de droguri.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false

O instanță tunisiană i-a condamnat pe Ben Ali și pe soția sa, în lipsă, la 35 de ani de închisoare la 20 iunie 2011, sub acuzația de furt și deținerea ilegală de bani și bijuterii. În iunie 2012, o instanță tunisiană l-a condamnat tot în lipsă la închisoare pe viață pentru incitare la violență și omor și a mai fost condamnat pe viață de o instanță militară în aprilie 2013 pentru represiunea violentă a protestelor din Sfax.

Citește și: Lovitură pentru bucureșteni! Facturi uriașe în sezonul rece .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.