Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit Adrian Lustig. Scriitorul era soțul Eugeniei Vodă

Facebook
Adrian Lustig

Scriitorul Adrian Lustig a murit la vârsta de 70 de ani. El a scris scenariul filmelor „Nunta mută“, „Minte-mă frumos“, „Lindenfeld“ sau „Funeralii fericite“.

Scriitorul Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă, s-a născut în anul 1953, la Bucureşti. A absolvit cursurile Facultăţii de Automatică a Politehnicii din Bucureşti, iar din 1989 este doctor în calculatoare electronice al Institutului Politehnic bucureştean.

Adrian Lustig a debutat în presă în 1979, în revista Luceafărul, iar trei ani mai târziu i-a apărut  primul volum, romanul „Romanţă cu stagiari“.

Prima apariţie la televiziune a avut loc în 1987, cu teleplay-ul „O poveste romantică“, iar debutul în teatru s-a petrecut la Iaşi, în 2002, cu piesa „Circul Matteo“.

Cea dintâi piesă radiofonică, „Poker“, i s-a jucat în 2003, iar primul film, „Nunta mută“, în 2008. „Funeralii fericite“, odiseea dulce-amăruie a unui român aspirant la naturalizare în Franţa, este romanul care l-a readus în atenţia lumii literare.

A mai scris: „Romanţă cu stagiari“, „Legea timidităţii universale“, „Un loc pe roată“, „Un băiat ura o fată“, „Un ceai cu tipele de sâmbătă“, „Poker“ şi alte două comedii.

Anunțul morții lui Adrian Lustig l-a făcut Serghei Niculescu Mizil pe Facebook. „Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor si scenarist de top, prieten de-o viata. Dac-ati vazut “Nunta muta” sau “Funeralii fericite”, in care-am jucat si eu, stiti despre ce vorbesc. Daca nu, puneti mana si vedeti-le. Pacat, mare pacat, da’ asta-i viata“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.