Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit creatorul Ford Mustang, o legendă a industriei auto

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

O legendă a industriei auto, creatorul Ford Mustang și cel care a salvat Chrysler de faliment, Lee Iacocca, a murit la vârsta de 94 de ani, informează BBC, potrivit Mediafax.

Citește și: Dezvăluirile lui Petre Lăzăroiu aruncă în aer PSD: 'În spatele condamnării lui Dragnea au stat și unii din partidul nostru?' .

Iacocca a murit la domiciliul său din Los Angeles din cauza complicațiilor la boala Parkinson, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei.

Într-o declarație, compania s-a declarat întristată de vestea morții fostului CEO. "A jucat un rol istoric conducând Chrysler prin criză și transformând-o într-o forță competitivă adevărată. A fost unul dintre marii lideri ai companiei și ai industriei auto", spune un comunicat al Fiat Chrysler Automobiles.

Născut la părinții imigranți italieni în Allentown, Pennsylvania în 1924, Lee Iacocca și-a început cariera ca inginer la Ford Motor Company în 1946, trecând ulterior la vânzări. Înzestrat cu fler pentru marketing, prima sa campanie, de la mijlocul anilor '50, a atras atenția directorilor companiei. La scurt timp după aceea, a fost mutat la sediul său din Dearborn, Michigan.

În 1964, a proiectat și lansat Ford Mustang, cu vânzări de 419.000 de unități în primul an și care a devenit unul dintre cele mai cunoscute modele auto americane.

Cu toate acestea, Lee Iacocca a fost concediat de companie în 1978, după ce a fost acuzat că a complotat pentru a-l împiedica pe Henry Ford II să-și preia funcția de președinte al companiei.

Un an mai târziu, Iacocca a preluat Chrysler, unde, pentru un salariu de 1 dolar pe an, a condus un proces de restructurare care a inclus un ajutor guvernamental de 1,5 miliarde de dolari (returnat până în 1983)

În 1992 Iacocca a părăsit compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.