Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit fostul prefect Gheorghe Tatu

basilica.ro
lumanare mana credinta maini

Fostul prefect al judeţului Covasna, Gheorghe Tatu, unul dintre importanţii lideri ai comunităţii româneşti din zonă, a încetat din viaţă la vârsta de 81 de ani, urmând să fie înhumat vineri în localitatea Avrig, din judeţul Sibiu, unde a trăit în ultimii ani, a anunţat familia acestuia.

De profesie medic veterinar, Gheorghe Tatu a îndeplinit, printre altele, funcţia de viceprimar al municipiului Sfântu Gheorghe între anii 1990 şi 1992 iar în perioada 1997-2001 a fost prefectul judeţului Covasna.

În anul 2011 a primit titlul onorific "Pro Urbe" din partea Consiliului local municipal Sfântu Gheorghe, cea mai înaltă distincţie conferită de autorităţile locale în scopul recompensării morale a cetăţenilor care au contribuit la creşterea bunăstării comunităţii locale sau a prestigiului localităţii.

De asemenea, a fost distins cu titlul de "Cetăţean de onoare al comunităţii româneşti din Sfântu Gheorghe", fiind membru fondator al mai multor organizaţii nonguvernamentale reprezentantive, printre care Liga Cultural-Creştină "Andrei Şaguna", Fundaţia "Mihai Viteazul" şi Despărţământul ASTRA Covasna-Harghita.

Arhivistul Ioan Lăcătuşu, unul dintre liderii comunităţii româneşti din judeţ şi apropiat colaborator al lui Gheorghe Tatu, a declarat că acesta "şi-a înscris definitiv numele în galeria oamenilor de cinste care au marcat pozitiv viaţa publică a judeţului Covasna, în ultima jumătate de secol".

"Istoria va consemna, cu obiectivitate, prestaţia pragmatică şi eficientă a fostului viceprimar al municipiului Sfântu Gheorghe, prefect al judeţului Covasna şi lider politic şi civic al românilor din judeţ (...) Dr. Gheorghe Tatu a fost omul potrivit, la locul şi timpul potrivite", menţionează Ioan Lăcătuşu într-un material dedicat memoriei acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.