Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran, veteran aviator și erou al celui de-Al Doilea Război Mondial

UMPMV
generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran

S-a stins din viata generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran, veteran aviator și erou al celui de-Al Doilea Război Mondial.

Generalul-locotenent (rtr.) Dobran este un simbol al Armatei Romaniei. El a facut parte din Grupul 9 Vânătoare ai cărui piloţi au scris multe pagini de glorie in istoria aviatiei militare.

Ion Dobran a fost un apropiat al Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, anunță Gabriel Oprea, presedintele UMPMV care a evocat și personalitatea celui care a plecat din această lume:

”In anul 2018, ne-a facut onoarea sa ne fie alaturi la ceremonia pe care am organizat-o pentru celebrarea Centenarului, la Monumentul Eroilor Militari căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul național din Parcul Tineretului.

La propunerea noastră, la începutul anului trecut, generalul Dobran a fost avansat de către președintele României la gradul de general locotenent in retragere și a fost premiat de către Primăria Municipiului București, pentru devotamentul său în slujba țării.

De asemenea, am avut bucuria si onoarea sa ii confer medalia de onore “Mihai Viteazul”, in cadrul unei ceremonii organizate la sediul Uniunii, pentru ca valorile nationale trebuie pretuite vesnic.

A fost un militar daruit cu pasiune pentru zbor si cu dragoste pentru tara sa. A fost un model, ca militar si ca om, care si-a trait viata dupa principii si idealuri înalte. Ne inclinam, cu tristete si nu-l vom uita niciodata.

Drum lin catre stele, domnule general!”, a spus Gl. Gabriel Oprea, presedintele UMPMV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.