Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit 'Gigi Becali al Italiei': Maurizio Zamparini, patronul cluburilor Palermo și Venezia, a încetat din viață la 80 de ani

basilica.ro
lumanare mana credinta maini

Personaj istoric din fotbalul italian, fostul patron al cluburilor Venezia şi Palermo, Maurizio Zamparini, a murit, în noaptea de luni spre marţi, la 80 de ani, informează News.ro.

El a murit la spitalul Cotignola din Ravenna, din cauza unor complicaţii provocate de o peritonită, scrie Gazzetta dello Sport.

Antreprenor în domeniul construcţiilor, Zamparini s-a făcut cunoscut mai întâi în lumea fotbalului când a preluat clubul Venezia în 1987. Echipa se afla în a patra divizie italiană şi a reuşit să o ducă în Serie A în 1998.

Dar Zamparini este cunoscut mai ales pentru perioada petrecută la Palermo, el cumpărând clubul în 2002, cu ambiţia de a-l aduce în elita fotbalului italian.

Zamparini a reuşit să ducă Palermo în Serie A la doi ani de la preluare, iar sub conducerea sa, echipa s-a calificat de mai multe ori în competiţiile europene şi a promovat nume mari ale fotbalului, precum Javier Pastore, Edinson Cavani şi Paulo Dybala. După probleme financiare, Palermo a retrogradat la sfârşitul sezonului 2017, iar Zamparini a vândut clubul unei companii londoneze.

Zamparini a fost un personaj cu caracter vulcanic, un mare consumator de antrenori. Supranumit "devoratorul de antrenori", el a înlocuit nu mai puţin de 40 de tehnicieni pe banca echipelor sale, fiind comparat în România cu patronul FCSB, Gigi Becali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.