Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit în timp ce conducea, la numai 24 de ani: Este vorba despre fiul fostului președinte al Egiptului, mort acum 3 luni

Unul dintre fiii fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi a murit miercuri în urma unui atac de cord la vârsta de 24 de ani, a anunţat avocatul familiei sale, la mai puţin de trei luni după moartea dramatică a tatălui său într-o sală de judecată din Cairo, informează joi dpa, potrivit Agerpres.

Abdullah Morsi, mezinul preşedintelui islamist defunct, se afla la volanul maşinii sale când a suferit un atac de cord ce a dus la moartea lui imediată, a precizat avocatul Abdel Moniem Abdel Maksoud.

Avocatul a adăugat că un prieten care se afla cu Abdullah a reuşit să oprească maşina şi l-a dus la un spital în districtul Hadayek al-Ahram, lângă Cairo.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Cred că este o dovadă de iresponsabilitate’

Abdullah a fost arestat în octombrie 2018 sub acuzaţia de propagare de informaţii false, dar a fost eliberat pe cauţiune.

Morsi, care a fost primul preşedinte egiptean ales în mod democratic în 2012 înainte de a fi înlăturat de la putere de o lovitură de stat a armatei anul următor, a murit la 17 iunie după ce s-a prăbuşit în timpul unei audieri într-un tribunal din Cairo.

Morsi era judecat sub acuzaţia de scurgere de documente de stat secrete spre Qatar în timp ce se afla la preşedinţie. El a fost judecat în diverse alte dosare de când a fost înlăturat de la putere în 2013.

După moartea lui Morsi, Abdullah a acuzat autorităţile egiptene de uciderea tatălui său. "Ele l-au ucis. Dumnezeu să-i pedepsească şi să-i ucidă", a scrie el pe Twitter la 18 iunie.

El a mai spus că autorităţile au refuzat ca tatăl său să fie înhumat în cimitirul familiei de la locul de baştină, în Delta Nilului, în provincia Sharqiya.

Citește și: Noi declarații făcute Răzvan Cuc! ‘S-au avansat lucrările, dar într-un ritm destul de mic’

Morsi a fost înhumat în cadrul unei ceremonii foarte discrete la Cairo, doar în prezenţa familiei, care a fost atenţionată că nu are voie să organizeze rugăciuni de înmormântare şi să primească din partea oamenilor condoleanţe.

Naţiunile Unite şi organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au cerut o anchetă independentă asupra circumstanţelor decesului lui Morsi, care avea 67 de ani, inclusiv asupra condiţiilor sale de detenţie.

Fraţii Musulmani, mişcare din care provenea Morsi, au acuzat guvernul egiptean că l-a ţinut izolat mai bine de cinci ani, îngrădindu-i accesul la îngrijiri medicale şi dându-i mâncare nesănătoasă.

Şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat că Morsi nu a murit de cauze naturale, ci "a fost ucis".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.