Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit 'ingerul' copiilor - Un cunoscut medic a decedat în această dimineață

lumanare doliu

In aceasta dimineata, prof. dr. Marin Burlea a incetat din viata la Institutul Regional de Oncologie Iasi. Personalitate marcanta a medicinei romanesti, prof.univ.dr. Marin Burlea impresiona prin CV-ul cu grija completat in ani de cariera, dar, mai ales, prin bunatatea si generozitatea de care a dat dovada dintotdeauna, inclusiv atunci cand, in urma cu ceva timp, dezinteresat si doar pentru ca umanitatea i-o cerea, a acceptat sa faca naveta Iasi – Tulcea pentru a se ingriji de copiii bolnavi care au ramas fara medic pediatru in oras. Isi amintea, acum ceva timp,  ca nu a stat prea mult pe ganduri atunci cand i s-a cerut sa-i ajute pe copilasii din Tulcea, dar nu si-a imaginat nicio clipa ca va fi atat de dificil sa gaseasca un medic pediatru care sa acorde permanenta de care pacientii au nevoie: „Din nefericire, medicii nu sunt motivati sa ramana in Romania. Aproape 25 000 de medici sunt plecati peste granite. Poate nu ne dam seama, dar e un fapt ingrijorator!”. declara la acel moment prof. univ. dr. Marin Burlea, scrie bzi.ro.

Intrebat fiind despre lipsurile sistemului medical din Romania, Marin Burlea spunea ca exista o dominanta materiala inexplicabila. Coruptia e dincolo de imaginatie, iar fata de profesori si viata, in genere, se manifesta o atitudine superficiala.

Citește și: Un îndrăgit cântăreț a murit în accident de ATV - FOTO/VIDEO

„In secolul vitezei si era informatiei avem impresia ca medicina se poate invata de pe internet. Nu mai exista devotament, generozitatea de a veni sambata si duminica in spital pentru a-ti vizita pacientii, sa faci anumite lucruri neremunerate. Medicul este un individ care are datoria de a transmite in societate nu doar profesionalism, ci trebuie sa transmita principii sanatoase de viata, familie, ingrijire si alimentatie.”

Fiica medicului anunță îndurerată pierderea tatălui ei:

''Dumnezeu să te odihnească, tata!
A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Institutul Regional de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune.'', a scris Anamaria Ciubara pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.