Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit Milan Milutinovic, fost preşedinte al Serbiei

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

A murit Milan Milutinovic, fost preşedinte al Serbiei

Fostul preşedinte sârb Milan Milutinovic, în trecut judecat şi achitat de acuzaţia de crime de război, a murit, la vârsta de 80 de ani. Milutinovic, un aliat al preşedintelui iugoslav şi ulterior al Serbiei Slobodan Miloşevic, a fost preşedinte al Serbiei timp de cinci ani, anunță Rador.

A fost singurul acuzat care a fost achitat în urma acuzaţiilor de crime împotriva etnicilor albanezi în timpul războiului din Kosovo

După ce a demisionat din funcţie, s-a predat Tribunalului Internaţional de la Haga şi a devenit ulterior singurul acuzat care a fost achitat în urma acuzaţiilor de crime împotriva etnicilor albanezi în timpul războiului din Kosovo.

Milutinovic a fost al doilea președinte al Serbiei. Milutinovic a fost ales în funcția de președinte prin Partidul Socialist din Serbia cu o victorie 59.23%. Milutinović a jucat un rol esențial în negocierea Acordului Rambouillet cu privire la 1999, în calitate de lider al guvernului iugoslav. Spre deosebire de predecesorul său, Milutinović nu sa bucurat de multă susținere și popularitate, fiind considerat o marionetă a lui Milosevic. El a fost înlăturat în 2000, dar a rămas mandatat președinției până la încheierea mandatului său în 2002.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.